Varden

Conte er trolig ferdig i Chelsea

-

Antonio Conte får sparken som Chelsea-manager og erstattes av tidligere Napoli-trener Maurizio Sarri, hevder flere britiske medier.

Conte er på ferie, men han vil ifølge Evening Standard og The Sun i løpet av få dager få beskjed om at klubben ikke lenger ønsker hans tjenester, selv om det ble seriegull i hans første sesong og FA-cuptittel i den neste.

Sarri var nevnt som en mulig etterfølge­r selv før han sluttet i Napoli. Det gjorde han etter å ha ført laget til 2.-plass i Serie A for annen gang på tre sesonger.

Kan bli dyrt

Trenerskif­tet vil koste for Chelsea-eier Roman Abramovich. Conte har rett på 9 millioner pund i lønnsutbet­aling dersom han ikke tar en ny jobb det neste året. Selv om Carlo Ancelotti allerede er ansatt som ny Napoli-trener må Sarri kjøpes fri fordi han fortsatt har kontrakt med klubben.

Managerski­ftet er ikke er bekreftet av Chelsea, men de engelske avisene skriver at Sarri allerede er i ferd med å sette sammen sitt trenerappa­rat.

Giovanni Martusciel­lo, som han tidligere samarbeide­t med i Empoli, skal lokkes til London fra Inter. Tidligere Chelsea-yndling Gianfranco Zola skal også innlemmes i trenerstab­en, ifølge Evening Standard og The Sun.

Fin fotball

Napoli-stopper Kalidou Koulibaly uttalte seg om Sarris nye jobb etter å ha hjulpet Senegal til 2-1-seier over Polen i VM.

– Chelsea kan vente seg fin fotball, for han er en veldig god trener. Jeg er skuffet over at han sluttet i Napoli, men han erstattes av en stor trener, og vi vet at vi kan vinne noe med Ancelotti, sa han.

– Jeg håper Sarri vinner mot med Chelsea, for han er en fin fyr.

Upopulaer

Selv om Chelsea vant trofeer i begge sesonger under Conte, har han gjort seg upopulaer både blant klubbledel­sen og sentrale spillere. Mange reagerte på hans stadige klaging over at klubben ikke ville investere i spillerne han ønsket, og spillerne skal også ha mislikt hans treningsre­gime.

Chelsea ble bare nummer fem sist sesong og greide ikke å kvalifiser­e seg til mesterliga­en. Det er kanskje det som kostet italienere­n jobben når alt kommer til alt.

(NTB)

 ??  ?? DENNYE?: Maurizio Sarri blir kanskje ny Chelsea manager
DENNYE?: Maurizio Sarri blir kanskje ny Chelsea manager

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway