Varden

Sky slår tilbake

-

Bernard Hinault har kalt Chris Froome en juksemaker og oppfordret rytterne i Tour de France til å streike om briten får delta. Nå slår Sky-laget tilbake.

Sykkellege­nden Hinault var den siste som var regjerende mester i alle tre Grand Tourritt samtidig, før Froome kopierte ham med seier i årets Giro d’Italia. Hinault synes ikke om det, ettersom briten i fjorårets Vuelta a España avga en dopingprøv­e som inneholdt det dobbelte av lovlige verdier av astmamedis­inen Salbutamol.

Froome har fått lov til å konkurrere videre mens saken er under behandling og benyttet anledninge­n til å følge opp fjorårets seirer i Tour de France og Vuelta a España med seier i Giro d’Italia.

– Dersom de internasjo­nale myndighete­ne ikke straffer ham, faller ansvaret på de andre rytterne, sa Hinault denne uken og oppfordret rytterne til å true med boikott av Tour de France dersom Froome får delta.

– Dersom de godtar en juksemaker i rittet så er det deres problem. De burde bare si «dersom han er med, er vi det ikke», sa han.

Froomes arbeidsgiv­er Sky slo hardt tilbake i en uttalelse torsdag.

– Det er skuffende at Bernard Hinault enda en gang har gjentatt faktisk feilaktige meninger om en sak han åpenbart ikke forstår, heter det i uttalelsen.

 ??  ?? KRITIKK: Chris Froome har fått kritikk.
KRITIKK: Chris Froome har fått kritikk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway