Varden

Hareide pekte på slitne spillere

Åge Hareide mente Danmark altfor ofte rotet bort ballen og gjorde mange feilvalg i VM-kampen mot Australia.

-

▶ Samtidig følte han danskene ble snytt for straffe.

Danskene fikk en lysende start da Christian Eriksen dunket inn 1-0 i åpningsmin­uttene torsdag. Hareides lag så da skarpt ut og i en bedre forfatning enn i den heldige sliteserie­n mot Peru.

Men australier­ne kjempet seg tilbake til 1-1 på tampen av førsteomga­ngen. Mile Jedinak utlignet på en omdiskuter­t straffe som ble gitt ved hjelp av videodømmi­ng.

Etter pause virket Australia hakket hvassere. Hareide mente det skyldtes slitne hoder og bein hos de danske spillerne.

– Du kunne se at dem ble slitne utover kampen. Vi prøvde å tilføre laget mer energi gjennom byttene, men spillet vårt var uten pustepause­r. Vi mistet ballen altfor ofte, fikk for mange kontringer imot og måtte løpe for mye. Vi brukte for mye krefter, men sånn er det i VM. Det er veldig tøft.

Ville ha straffe

– Australia er et veldig godt og organisert lag. Frankrike var heldig som slo dem 2-1, så vi viste det kom til å bli tøft. Innsatsen fra spillerne mine var bra, men vi ga bare bort ballen for ofte og gjorde for mange feilvalg, la han til.

Sunnmøring­en følte Danmark burde fått straffe i annen omgang. Han mente dommeren overså at Andreas Cornelius ble holdt kraftig i armen.

– Jeg tok opp den situasjone­n med dommerne. Han ble revet ned, og det kunne alle se. Han ble revet ned i armen. Han er sterk som en bjørn, og derfor

ble han stående på beina og ga ballen til Pione Sisto. Det var en episode dommerne kunne ha sett på igjen.

VAR-debatt

Videoassis­tentene sitter i et eget rom langt unna VM-stadionene. Det er Hareide lunken til.

– Det sitter personer på en annen plass i Russland og bestemmer

at situasjone­r skal dømmes på. Jeg tror Australias straffespa­rk var korrekt, men det er også andre situasjone­r i kampen som det burde ha blitt tatt en ekstra titt på. Hvem tar beslutning­en? Gjør dommeren det, eller er det noen i et annet rom i Russland?

Danmark står med fire poeng etter to av tre gruppekamp­er.

 ?? FOTO: AP PHOTO/MARTIN MEISSNER ?? SLITNE: Åge Hareide takker Henrik Dalsgaard ettter 1-1 mot Australia. Etter kampen mente den norske treneren at spillerne er slitne.
FOTO: AP PHOTO/MARTIN MEISSNER SLITNE: Åge Hareide takker Henrik Dalsgaard ettter 1-1 mot Australia. Etter kampen mente den norske treneren at spillerne er slitne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway