Varden

Neymar i startoppst­illingen

Neymar vil fronte en uforandret Brasil-startellev­er i VMkampen mot Costa Rica, bekreftet landslagss­jef Tite torsdag.

-

▶ Selv om Brasils landslagss­jef innrømmet at Neymar fortsatt trenger tid på å finne toppformen, mener Tite at han ikke tar noen sjanser med superstjer­nens helse.

– Ja, han vil spille. Det er ingen ofring her, sa Tite ved hjelp av en tolk torsdag.

– Vi vil vinne, men treneren kan ikke leke med spillernes helse. Det er en for høy pris å betale, fortsatte han.

Tite bekreftet også at han vil starte med de samme elleve som ble holdt til 1-1 mot Sveits i åpningskam­pen.

Haltet av trening

Neymar haltet av trening tirsdag etter det som så ut som en smell i høyre ankel. Dagen etter var Paris Saint-Germain-spissen tilbake på treningsfe­ltet.

– Det er en naturlig prosess, men vi må få fortgang på de ulike stegene. Han har allerede blitt mye bedre, sa Tite.

Neymar var ikke langt unna å miste mesterskap­et i Russland på grunn av et brudd i foten. Etter å ha kommet tilbake etter en operasjon spilte Neymar i to oppvarming­skamper før VM. Han han scoret i begge to.

Ble irritert

26-åringen fikk det imidlertid ikke til å stemme mot Sveits og klarte ikke å vise sitt toppotensi­al. Tite fikk spørsmål om han hadde snakket med Neymar om prestasjon­en, og om han hadde tatt Neymar til side og bedt ham vaere mindre egoistisk. Det fikk landslagss­jefen til å tenne på alle plugger.

– Absolutt ikke. Informasjo­nen er ikke sann, ropte Tite.

– Det skjedde ikke. Jeg skal ikke ta fra ham hans spisskompe­tanse på motstander­ens banehalvde­l, som er det som gjør ham genial. Siste tredel av banen er hvor det blir skapt sjanser, og jeg skal ikke ta fra noen det, fortsatte han.

Alt annet enn seier mot Costa Rica fredag kan etterlate favoritt Brasil i en vanskelig posisjon før siste gruppekamp. Serbia leder gruppe E med tre poeng etter å ha slått Costa Rica 1-0 og møter Sveits fredag. Serbia og Brasil møtes i en potensiell gruppefina­le onsdag i Moskva. (NTB)

 ??  ??
 ?? FOTO: FREDRIK HAGEN / NTB SCANPIX ?? PRIS: Marcus Kleveland kan stikke av med en pris på ESPNs prisutdeli­ng i Los Angeles i juli.
FOTO: FREDRIK HAGEN / NTB SCANPIX PRIS: Marcus Kleveland kan stikke av med en pris på ESPNs prisutdeli­ng i Los Angeles i juli.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway