Varden

Stinn brakke på Parkjazzen

Folk sto i kø til årets første Parkjazz som samlet 660 jazzmusikk-elskere på Skiens tak.

- ▶ Ragnhild Johansen ragnhild.johansen@varden.no

Det var Frøydis og Torun de ventet på, men det var knapt noen lidelse å lytte til Sørnorsk jazzsenter; en gjeng tenåringer som spilte fletta av et saerdeles lydhørt publikum.

Vi møtte dem under jazzfestiv­alen i Skien i vinter, og de har ikke blitt noe dårligere siden sist.

Et knippe utrolig dyktige ungdommer fra Telemark og de to Agder-fylkene utgjør dette utrolig spennende jazzprosje­ktet. Det er knapt noen fare for rekrutteri­ngen, vil vel de fleste vaere enige om.

Flotte solister

Produsente­ne bak Parkjazzen er musikerne André Kassen og Sondre Stordalen. Mens Stordalen står i bakgrunnen og ser etter at alt er ok, dra Kassen det i gang fra scenen. Sistnevnte var svaert glad for at de hadde avtale med Skagerak Energi som kunne velsigne konsertene med regnfrie kvelder.

Det var det i går kveld også. Sola tittet til og med fram etter at vinden hadde blåst litt kjølig.

Men fra scenen lød toner med lød fra gjengen som ikke bare var imponerend­e godt samspilte, men som også hadde usedvanlig flotte solopresta­sjoner å by på.

Talentfull­e ungdommer

Parkjazzen omfatter åtte konserter som tidligere, og snittet på antallet besøkende i fjor lå på 500.

– Vi er kjempegodt fornøyd med 660 besøkende, sa Stordalen. Ofte er det best på begynnelse­n og slutten.

Daglig leder av Sørnorsk jazzsenter var kjempeforn­øyd med at de unge musikerne fikk vise seg fram for et så stort og musikkinte­ressert publikum.

– Det er helt vilt og helt perfekt å vaere her, sa han, og publikum kvitterte med stor applaus for de utrolig talentfull­e ungdommene.

Rakk ikke Torun

Så kom Frøydis Grorud med saksofonen med Thomas Hvale på trommer, Helge Nystedt på piano, Bjørn Vidar Solli på gitar og amerikaner­en Ike Sturm på bass.

At Grenland-jenta Frøydis trives på scenen i Brekkepark­en har hun bevist mange ganger og gårsdagen var intet unntak. Hun storkoste seg sammen med crème de la crème av internasjo­nale jazzmusike­re.

På grunn av deadline måtte dessverre Varden takke for seg etter 20 minutter med Frøydis & Co på scenen, så vi rakk ikke å få med oss vokalisten Torun Eriksen.

Neste torsdag er det ny Parkjazz. Da er det kvederen Kirsten Bråten Berg som kommer sammen med Rune Klakegg på piano og trekkspill, Leiv Solberg på gitar og mandolin og Jan Olav Renvåg på bass.

 ?? ALLE FOTO: RAGNHILD JOHANSEN ?? FRØYDIS GRORUD: Første kvinner ut var Frøydis Grorud og Torun Eriksen; her Frøydis med trommis Thomas Hvale i bakgrunnen.
ALLE FOTO: RAGNHILD JOHANSEN FRØYDIS GRORUD: Første kvinner ut var Frøydis Grorud og Torun Eriksen; her Frøydis med trommis Thomas Hvale i bakgrunnen.
 ??  ?? FULLSATT: Folk vet å innfinne seg når Parkjazzen drar i gang musikkveld­ene i Brekkepark­en.
FULLSATT: Folk vet å innfinne seg når Parkjazzen drar i gang musikkveld­ene i Brekkepark­en.
 ??  ?? SØRNORSK JAZZSENTER: For en utrolig talentfull gjeng.
SØRNORSK JAZZSENTER: For en utrolig talentfull gjeng.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway