Varden

Musikalske drømmer

Fem unge musikere i Telemark er blitt hedret med drømmestip­end på 15.000 kroner.

- Sindre.omenas@varden.no

▶ Bystyrepol­itikerne ble overrasket med en jazzkonser­t torsdag.

Lars Meen (20) kom for å motta beviset for at han er én av hundre som er vinner av Drømmestip­endet, sammen med en sjekk på 15.000 kroner. Saksofonis­ten kvitterte ut stipendet med å gi en liten konsert for politikern­e, akkompagne­rt av Rune Klakegg på piano.

Vil møte heltene

Lars Meen har i år gått på Toneheim folkehøysk­ole på Hamar. Stipendpen­gene vil han bruke til å kjøpe seg en ny sopransaks­ofon. Eller en annen drøm han har, som er å reise til USA for å møte Kenny Garrepp og Ben Wender.

– Jeg mener selv at min drøm om å få lov til å formidle gode opplevelse­r for folk, er så sterk at jeg er villig til å ofre mye for å komme dit, skrev han i søknaden til stipendet, og legger til at han øver fra to til fire timer hver dag for å komme dit.

Fem fra Telemark

Drømmestip­endet er et samarbeid mellom Norsk kulturskol­eråd og Norsk Tipping.

60 unge musikere fra Telemark søkte på stipendet, der fire ble pukket ut i tillegg til Lars Veen.

Allsidige Audun Rørmark (19) fra Bø drømmer om å laere seg å komponere filmmusikk. Han har spilt hardingfel­e siden han var 7 år, saksofon fra han gikk i 3. klasse og fiolin i 5. klasse. Som «hobby» spiller han bassgitar i flere band. Han avslutter i vår studiene ved musikklinj­a til Skien videregåen­de skole.

Johanne Dahl Hanssen (14) fra Porsgrunn drømmer om å bli like flink på trompet som Tine Thing Helseth og Ole Ed- vard Antonsen, og bli flink nok til å kunne holde en årlig veldedighe­tskonsert til inntekt for musikkunde­rvisning for vanskeligs­tilte barn.

Henrik Aarnes (19) fra Sauherad har allerede gjort seg bemerket som dirigent, og drømmer om å stå på scenen i Royal Albert Hall og dirigere under BBC Proms. Han ønsker å studere dirigering videre ved Norges musikkhøgs­kole og lede de beste orkester i verden på de største scenene.

Birgit Haukås (20) fra Tinn studerer folkemusik­k ved Raulandsak­ademiet, og satser på hardingfel­e sammen med dans.

Haukås er aktiv i Tinndølan, og nådde helt fram til finalen i Norske Talenter på TV2. Hun drømmer om å kunne fortsette å formidle folkemusik­ktradisjon­ene.

Sindre Omenås ▶

 ?? FOTO: TORE SVARVERUD ?? STIPEND: Lars Meen er en av fem unge musikere fra Telemark som vant Drømmestip­endet, her sammen med ordfører Hedda Foss Five.
FOTO: TORE SVARVERUD STIPEND: Lars Meen er en av fem unge musikere fra Telemark som vant Drømmestip­endet, her sammen med ordfører Hedda Foss Five.
 ?? ARKIVFOTO ?? DIRIGENT: Henrik Aarnes fra Sauherad drømmer om å stå på de største scenene i verden med taktstokke­n.
ARKIVFOTO DIRIGENT: Henrik Aarnes fra Sauherad drømmer om å stå på de største scenene i verden med taktstokke­n.
 ?? ARKIVFOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? TROMPETIST: Johanne Dahl Hanssen drømmer om å leve av å spille trompet.
ARKIVFOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M TROMPETIST: Johanne Dahl Hanssen drømmer om å leve av å spille trompet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway