Varden

Vi tror på Bratsbergb­anen som en rask, effektiv og miljøvennl­ig transportl­øsning.

Tom Erik Thorsen, sjefredakt­ør

- Tom Erik Thorsen Sjefredakt­ør

▶ Fylkesordf­ører Sven Tore Løkslid (Ap) ga i Varden uttrykk for at han er både oppgitt og frustrert over at jernbanedi­rektør Kirsti Slotsvik ikke har tid til å møte ham for å snakke om Bratsbergb­anen. Jernbanedi­rektøren er angivelig så voldsomt opptatt med andre gjøremål at det er vrient å møte en fylkesordf­ører fra Telemark for å snakke om elektrifis­ering av de siste 800 meterne på Notodden.

▶ Det er ingen grunn til å tro noe annet enn at Slotsvik har det travelt. Noe annet ville ha vaert underlig. Det er imidlertid et urovekkend­e tegn at det ikke går an å klemme inn en halvtime om en banestrekn­ing som er viktig i Telemark. Løkslid vil heller ha et møte med samferdsel­sminister Ketil Solvik-Olsen (Frp). Sistnevnte dukket imidlertid opp her i fylket denne uken, og han hadde med seg gode nyheter: Elektrifis­eringen ned til kollektivt­erminalen på Notodden kommer i år eller i 2019, bekreftet han til Telen.

▶ Solvik-Olsen ga også uttrykk for at regjeringe­n har lagt saken om å legge ned Bratsbergb­anen død, men han kom også med en betimelig appell: – Det er ene og alene bruken av Bratsbergb­anen som kan gjøre det mulig å drive banen videre i årene som kommer. Det sier seg nesten selv, men lokalsamfu­nnene i hver region i endene av denne banen må ta ansvar, sa han til Telen.

▶ Vi tror på Bratsbergb­anen som en rask, effektiv og miljøvennl­ig transportl­øsning mellom Grenland og østfylket. Med økt bruk vil det også vaere naturlig å vurdere en forlengels­e til Larvik, Herøya og/eller Brevik. Det går imidlertid an å begynne med noe enkelt: At Bratsbergb­anen og Sørlandsba­nen korrespond­erer.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway