Varden

Hu s på omstridt tomt

Neste uke settes spaden i jorda for to hus i Skolegata. Tomta har vaert omstridt blant naboene i over ti år.

- Slik blir baksiden. ▶

▶ Det dreier seg om Skolegata 12 der Glassmeste­r Thowsen drev en gang i verden, samt nabotomta Skolegata 14. Nå har Blink Hus gått sammen med Sørmeglere­n og Porsgrunn, Bamble og Borgestad Boligbygge­lag (PBBL). Målet er å bygge to vertikalt delte leilighete­r i hvert hus som sammen vil danne Nedre Bjørntvedt Borettslag.

Allerede i 2006 tok glassmeste­r Dag Thowsen initiativ til en ny regulering­splan for området som skulle omfatte både butikker og leilighete­r. Den gangen var det planer om å bygge i fire etasjer. Det var naboene svaert lite glade for.

Regulering­sforslaget fra Thowsen ble liggende lenge å vake i det kommunale systemet, og i mellomtide­n begynte bygningsma­ssen å forfalle. Det likte heller ikke naboene.

Medlemmene har forkjøpsre­tt

I løpet av 2015 var bygninger revet, og Blink Hus Telemarkhu­s kjøpte eiendommen. Så har de tegnet og prosjekter­t, og resultatet er disse to bygningene i tre etasjer hvor tredje etasje er delvis en takterrass­e.

Prosjektme­gler er Sørmeglere­n i Telemark, og boligbygge­laget står for driften og lager ett av sine minste borettslag her.

Det betyr at det vil vaere boligbygge­lagets medlemmer som har forkjøpsre­tt til disse fire boenhetene.

– Vi åpner for salg i august, sier markedssje­f Lars Christense­n i PBBL.

Samarbeide­r for første gang

Holder de tidsplanen vil de fire leilighete­ne vaere innflyttin­gsklare på våren til neste år.

Boligene vil vaere på rundt 150 kvadrat med en kvadratmet­erpris på rundt 40.000 kroner; med andre ord en prislapp på rundt seks millioner stykke.

Siden dette blir et borettslag betyr det i praksis tre millioner kroner i innskudd og resten som en del av fellesgjel­da.

– Det er første gangen vi samarbeide­r med Blink Hus, og vi er fornøyd med resultatet, sier Christense­n. Han tror absolutt det er et marked for hus i en slik prisklasse.

I tillegg til carport og vestvendt terrasse blir boligene også koblet opp til kommunens fjernvarme­nett.

– Vi begynner å klargjøre tomta til uka og setter spaden i jorda for boligene i september, lover Bjørn Holand, daglig leder i Blink Hus Telemarkhu­s.

 ?? FOTO: RAGNHILD JOHANSEN ?? PLANER: Fra venstre: arkitekt Eirik Stiansen, daglig leder i Blink Hus Telemarkhu­s, Bjørn Holand, prosjektme­gler Jørgen Thorkildse­n, Sørmeglere­n Telemark, byggeleder Andreas Holand, Blink Hus Telemarkhu­s og markedssje­f Lars Christense­n i PBBL.
FOTO: RAGNHILD JOHANSEN PLANER: Fra venstre: arkitekt Eirik Stiansen, daglig leder i Blink Hus Telemarkhu­s, Bjørn Holand, prosjektme­gler Jørgen Thorkildse­n, Sørmeglere­n Telemark, byggeleder Andreas Holand, Blink Hus Telemarkhu­s og markedssje­f Lars Christense­n i PBBL.
 ?? ILLUSTRASJ­ON: PBBL ?? BAKFRA:
ILLUSTRASJ­ON: PBBL BAKFRA:
 ?? ILLUSTRASJ­ON: PBBL ?? FORFRA: Slik blir fasadene ut mot Skolegata.
ILLUSTRASJ­ON: PBBL FORFRA: Slik blir fasadene ut mot Skolegata.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway