Varden

Valen fikk den første

Skiens Cykkelfabr­ik ruller ut fire sykler om dagen. Den første nummererte utgaven gikk til Autostrada-eier Gisle Valen.

- ▶ ragnhild.johansen@varden.no

▶ Mannen som har fått fart på salget av luksusbile­r i Telemark, har nesten like stor sans for tohjulinge­r.

Da han hørte at brødrene Farstad hadde planer om å puste liv i gamle Skiens Cykkelfabr­ik, var han klar som et egg.

Meldte seg raskt

– Jeg skal ha den første, sa han, og på onsdag fikk han den overlevert personlig av Bård og Alexander Farstad som ikke var mindre spent enn kjøperen.

– Beste sykkelen jeg har hatt noen gang, sa Valen etter en prøvetur med det patinakobb­ergrønne vidunderet som skinte muligens enda mer enn Jaguarene, Porschene og Alfa Romeoene inne i salgshalle­n på Nenset.

Vil ha elsykkel også

De 91 første syklene er nummererte og blir levert personlig med en mekaniker som kan foreta de aller siste småjusteri­ngene.

Men de som fortsatt sitter på gjerdet kan hoppe ned å få en av dem. De er visstnok ikke solgt alle sammen.

Skiens Cykkelfabr­ik har kommet for å bli.

Nå jobber brødrene Farstad sammen med resten av gjengen i Snowball-selskapet.

Planen er å videreutvi­kle modellene og konseptene. Valen er ikke i tvil. Han vil ha flere sykler; iallfall vil han ha en elsykkel, når den kommer.

Samme farge som Skien kirke

Nye farger dukker også opp etter hvert, men de aller første syklene har fargen til spiret i Skien kirke, som fabrikksje­f Bård Farstad og Snowball-folka ser utenfor vinduet på jobb.

Så langt er det kun to personer som jobber på heltid i fabrikken, men flere vil det nok bli. Målet er en produksjon på tusen sykler i året.

Selger sykler på Facebook

– Dette vil alltid vaere et nisjeprodu­kt, men vi har klart å selge sykler både til Sveits og London, forteller Bård. Det pussige er at folk handler på Facebook mer enn i nettbutikk­en.

– Facebook fungerer helt ok som en økonomisk modell, ler Bård.

Inni i bilhallen til Autostrada sykler Valen slalåm mellom firhjuling­er.

– Det er helt fantastisk at vi har fått en sykkelfabr­ikk i Grenland, sier han begeistret.

– Det er kult, men det er mest emosjonelt og det er faktisk den beste sykkelføle­lsen jeg noen gang har hatt.

 ?? ALLE FOTO: RAGNHILD JOHANSEN ?? SYKKEL NR. 1: Autostrada-eier Gisle Valen har aldri hatt så god sykkelføle­lse noen gang før.
ALLE FOTO: RAGNHILD JOHANSEN SYKKEL NR. 1: Autostrada-eier Gisle Valen har aldri hatt så god sykkelføle­lse noen gang før.
 ??  ?? GJENGEN: Fra venstre: Aleksander Farstad, Gisle Valen, Audun Ask Blaker, Bård Farstad, Andrew Keeping, Eduardo Alvarado og Maria Teresa Weidlich
GJENGEN: Fra venstre: Aleksander Farstad, Gisle Valen, Audun Ask Blaker, Bård Farstad, Andrew Keeping, Eduardo Alvarado og Maria Teresa Weidlich

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway