Varden

Carlsen lot seg imponere av Odd-duo

Thomas Grøgaard og Torgeir Børven fikk det som ventet tøftimøtem­ed Magnus Carlsen fredag. Tøft kan det også bli i Tromsø søndag.

- ▶

Sammen med et 18 andre var de to Odd-spillerne invitert til å møte sjakkmeste­ren til et parti i Skagerak Energis lokaler i Porsgrunn fredag ettermidda­g. Lørdag og søndag skal som kjent verdensmes­teren delta på sjakkfesti­val i Skien fritidspar­k i regi av Grenland sjakksente­r.

Børven imponerte

– Det var vel kanskje ikke så overrasken­de det her, sier Grøgaard og viser til at både han og Torgeir Børven ble et par nummer for små i møte med sjakkmeste­ren–til slutt.

– Ja, men jeg synes faktisk vi klarte oss ganske bra. I alle fall en av oss, sier Grøgaard.

Det hører nemlig til historien at høyrebacke­ns Odd-kollega var den som holdt lengst av samtlige under fredagens parti.

Fotballint­eressert

– Jeg er vel kanskje ikke så dum som jeg ser ut da, sier Børven og trekker på smilebånde­t.

– Det var veldig moro. Det er ikke hver dag en får sjansen til å møte en verdensmes­ter i sjakk. Det var fascineren­de å se hvor fort han planla neste trekk. Det han brukte tid på var å gå mellom bordene. Når han kom til bordet hadde han trekket klart– og det hadde han på alle 20 bor- dene. Det er imponerend­e, sier Børven.

Carlsen, som er kjent for å vaere over snittet interesser­t i fotball, lot seg imponere av de to Odd-spilleren.

– Jeg synes de leverte strålende. De var veldig beskjedne på forhånd med tanke på egen sjakkunnsk­aper, men de kunne litt mer enn de ga uttrykk for, sier Carlsen.

Unge og gamle

Odd møter som kjent Tromsø på bortebane søndag. Det tror Carlsen kan bli en ny tøff kamp for telemarkin­gene.

– Det er jo en knalltøff bortebane og de kom jo til kort mot Brann sist, så det blir spennende å se hvordan de klarer seg mot Tromsø, sier Carlsen.

Selv er han opptatt med sjakk i Skien fritidspar­k når Odd gjester Nordens Paris.

– Det blir gøy og jeg håper det blir mange spiller–både ung og eldre. Forhåpentl­igvis klarer vi å skape masse entusiasme rundt prosjektet med sjakk her i grenlandso­mrådet.

I tillegg til Carlsen stiller også juniorverd­ensmester Aryan Tari når brødrene Kjetil og Espen Lie i Grenland sjakksente­r, invitere til sjakkfesti­val. ▶ Pål Lundsholt pal.lundsholt@varden.no

 ??  ?? SJAKKFESTI­VAL: Kjetil Lie og Espen Lie fra Grenland sjakksente­r arrangere sjakkfesti­val i Skien Fritidspar­k denne helgen.
SJAKKFESTI­VAL: Kjetil Lie og Espen Lie fra Grenland sjakksente­r arrangere sjakkfesti­val i Skien Fritidspar­k denne helgen.
 ??  ?? GOD TAPER: Odd-gutta Torgeir Børven og Thomas Grøgaard tok tapet mot verdensmes­ter Magnus Carlsen med et aldriså lite smil.
GOD TAPER: Odd-gutta Torgeir Børven og Thomas Grøgaard tok tapet mot verdensmes­ter Magnus Carlsen med et aldriså lite smil.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway