Varden

Jørn på Jomfruland

Sangeren fra nord kommer til Haga kafé på Jomfruland. Ikke bare med blues og ballader, men han skal også jobbe på kjøkkenet for å kunne tilby en spesiell matrett. Er det derfor han også kalles «smørsanger»?

- ▶KRAGERØ ▶Aslak Thorsen aslak.thorsen@varden.no

Konsertses­ongen på Haga kystkafé starter 12. juli med Paal Flaata og Ole Paus 14. juli, velkjente fra tidligere konserter på Jomfruland. Onsdag 25. juli kommer Jørn Hoel, og han har aldri vaert på Jomfruland før. Høysommere­n på Haga avrundes 27. juli med deLillos, som også har vaert faste gjester tidligere sommere.

Mat-nytt

Jørn Hoel har også jobbet som kokk og skrevet om mat, og Trond Bratsberg, som driver kystkafeen på Jomfruland, spretter straks inn på kjøkkenet og henter frem hvit jakke og svart forkle.

Jørn Hoel kan snakke lenge om urter og bestanddel­er i spesielle retter. Denne gangen skal han ha med seg trommeslag­eren Alexander Pettersen, som i sin tid har spilt med Vidar Busk.

– Alex bor i USA nå, og han er også opptatt av mat. Jeg kan tenke meg å lage litt New Orleans-meny. Der bruker de cayenne-pepper og tørrsennep i smaksettin­gen. Men vi får se når dagen naermer seg. På Jomfruland er det fristende å servere en rett der jomfru-hummer er en av bestanddel­ene, humrer Jørn Hoel, som ikke bare serverer blødmer, men liker å «førtaella historia nordfra».

– Med årene er jeg blitt opptatt av god gammeldags husmanskos­t, så vi skal nok få til noe, sier Jørn og understrek­er at om rettene kan vaere rike på smak, har konserten denne gang en «naken» spillestil, med bare gitar og trommer.

For familier også

Allerede 7. og 8. juli kommer «Knuff og Klem», en piratfores­tilling for barn og modige voksne, billetter selges ved inngangen. Så kommer et helsprøtt klovneshov med «Klovnen koko». Det er 17. og 18. juli og i tillegg 8. august.

–Vi liker å vaere et familieste­d med noe for alle, sier Trond Bratsberg.

– Og jeg har vaert på turné i så mange år at jeg kanskje kjenner noen i slekta? undrer Jørn Hoel.

 ??  ?? KOKK OGSÅ: – Jeg låner gjerne ut en kokkejakke til Jørn Hoel. Han er en habil kokk, sier Trond Bratsberg på Haga kystkafé på Jomfruland.
KOKK OGSÅ: – Jeg låner gjerne ut en kokkejakke til Jørn Hoel. Han er en habil kokk, sier Trond Bratsberg på Haga kystkafé på Jomfruland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway