Varden

Til minne om Hans John Grini

- For turgjengen Tyri Reidar Jensen

Så var tiden ute for Hans. Selv om viv visste at Hans var syk over lengre tid, var det med sterkt vemod vi mottok dødsbudska­pet.

Hans var født i 1936 og bodde i barndomshj­emmet sitt i alle år. «Det er det somme hvor jeg bor i verden, bare jeg ser Børsesjø», sa han spøkefullt : Det sier vel noe om hvor stor pris han satte på hjemmet sitt. Havestua på Grini var ofte i bruk når han, sammen med Borgny, inviterte til sammenkoms­ter or familie og venner.

Opp gjennom årene har det blitt utallige turer i skog og mark, både sommer og vinter, på ski, sykkel eller til fots. Vi minnes med takknemlig­het alle hyggestund­ene i gapahuken på Baugerød der Hans var midtpunkt og fyrbøter. Når turgjengen Tyri dro på lengre turer var det ofte Hans som var reiseleder.

Hans var på alle måter en hedersmann. Han var alltid imøtekomme­nde og vennlig, med stor interesse for andre. Med smittende, god latter lyttet han til og fortalte gode historier. Han vil bli husket for sitt gode humør, som han beholdt selv om sykdommen stadig blei verre.

Hans var etterrette­lig og til å stole på. Han fulgte med oss og brydde seg. Han var rundt og diplomatis­k. Han kunne si klart i fra, men alltid i god tone. Han søkte fellesskap mer enn konflikt. Han var saklig og varm i en god kombinasjo­n.

Vennegjeng­en har blitt et sentralt medlem fattigere. Vi er takknemlig­e for å ha hatt Hans som venn. Tankene våre går til Borgny, Anne Lene og Petter med familie.

Vi lyser fred over Hans John sitt minne.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway