Varden

Må forklare hvorfor

- Tom Erik Thorsen Sjefredakt­ør

▶ Det styrende flertallet i Notodden har fått det så travelt med å bli kvitt kommunens rådmann, Svein Aannestad, at det er nødvendig å tromme sammen til kommunesty­remøte midt i ferien. Dette framstår som underlig og unødvendig, saerlig fordi ingen er i stand til å gi en fornuftig forklaring på hvorfor rådmannen må gå – plutselig og mot sin vilje.

▶ Den eneste begrunnels­en som er gitt, er at det tale om «samarbeids­problemer» og at det ikke skal vaere andre, alvorlige forhold som ligger bak. Det kan opplagt vaere saklige og gode grunner til at rådmenn må gå, men dette framstår som en relativt tynn begrunnels­e. At det er inngått en avtale med rådmannen å ikke si noe mer, forsterker dette ytterliger­e.

▶ Det saerlig problemati­ske ved sparkingen av Aannestad, er at opposisjon­en setter seg så på bakbeina at det snakkes om boikott av kommunesty­remøtet den

5. juli. Høyre og Venstre signaliser­er i Telen at det kan skje. Aannestad har vaert tydelig på at kommunen må roe ned pengebruke­n. Dersom det Ap-styrte flertallet fjerner rådmannen av politiske grunner, er det fare på ferde. Rådmannen må vaere uavhengig av politikken.

▶ Notodden kommune har hatt et svaert høyt forbruk av rådmenn. Det er dyrt og problemati­sk på svaert mange måter. Aannestad får, etter hva vi kan se, gode skussmål. Å fjerne ham midt i sommerferi­en krever ikke bare en bedre begrunnels­e – det krever en reell begrunnels­e. Ordfører Gry Fuglestvei­t Bløchlinge­r (Ap) må forklare hvorfor det haster slik å bli kvitt kommunens toppsjef.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway