Varden

Årets agurk- (eller slettsnok-) debatt

- Tore Svarverud Kommentato­r

Når vi omsider er ferdige med å diskutere VAR-dømming og Trond Giske, når sommerfred­en senker seg så grundig at det naermer seg panikk rundt om i Medie-Norge, da trenger vi en skikkelig agurktidsd­ebatt.

En sommer var EU-regler om hvor mye bøy det kunne vaere på agurkene et godt tema. Men de dyrkes i veksthus, og gartnere spesialise­rer seg gjerne for å få best mulig lønnsomhet. Det viste seg bare å vaere en som kunne komme med noe skikkelig agurknytt i Telemark, Det var Vinje Gartneri, og de hadde noen agurker naermest på hobbybasis. Det ble et fint og sommerlig bilde, og så fikk en del EUmotstand­ere lufte synspunkte­r om unionens byråkrati.

Slettsnoke­n var bedre. Presidente­n i Den norske legeforeni­ng ferierte på en hytte i Kragerøskj­aergården. Undertegne­de og fotograf Fredrik Pedersen ble sendt ut til noe som viste seg å bli et langt, intetsigen­de og umåtelig kjedelig intervju. Under mitt forsøk på å lure noe som i alle fall kunne minne om synspunkte­r på aktuelle helsepolit­iske spørsmål ut av presidente­n, gikk fotografen over til å se seg rundt i naturen, og kom over en stor orm som lå og kveilet seg.

Ormen kom på trykk, dessverre omtalt som hoggorm. Men etter tallrike telefoner og innlegg i Hallo Varden, måtte vi korrigere. Det var en slettsnok, ikke noen giftslange men definitivt en del av norsk fauna.

Dyr gjør seg alltid i avisa. De behøver ikke vaere spesielt søte eller folkekjaer­e heller. Historien om slettsnoke­n viser at mye rundt om i naturen engasjerer. Varden har allerede servert stillehavs­østers i spaltene.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway