Varden

Durte rett inn i garasjeveg­gen

- Martin.oyvang@varden.no

Huseieren satt i stua da det smalt. Han løp ut og fant en bil solid plantet i garasjeveg­gen.

En beboer i Reiduns vei på Stathelle ante fred og ingen fare da han satt i stua og kikket på tv fredag kveld.

Brått ble kvelden mer dramatisk.

– Jeg satt og så på tv da jeg plutselig hørte et forferdeli­g smell på utsiden. Jeg sprang ut, og da så jeg at hele garasjen hadde fått seg en skikkelig trøkk. Jeg fikk også raskt øye på årsaken, en bil som sto delvis i veggen og delvis med fronten inn i en annen bil som sto parkert inne i garasjen, sier huseieren.

Krabbet ut av garasjen

Ut av garasjen krabbet det to unge kvinner som framsto tilsynelat­ende uskadd.

– Jeg tenkte «hva i alle dager er det som har skjedd». Det viste seg raskt at det kun hadde vaert den ene jenta som hadde sittet i bilen da den braste inn i garasjen, mens den andre hadde løpt til for å hjelpe, sier huseieren.

Hevdet hun øvelseskjø­rte

Kvinnen forklarte til politiet at hun hadde øvelseskjø­rt.

– Problemet var at ingen satt i bilen sammen med henne, og da er det naturligvi­s ikke snakk om en gyldig form for øvelseskjø­ring. Både hun og bileieren kan vente seg en reaksjon, sier operasjons­leder Trond Egil Groth i Sør-Øst politidist­rikt.

Både politiet og huseieren har samme teori om årsaken til ulykken.

– Jeg er ganske sikker på at hun må ha tatt feil av brems og gass, og at hun tråkket gassen i bånn før hun braste inn i garasjen, sier huseieren.

Bil flyttet tre meter

At farten var stor er han overbevist om.

– Politiet sa at bilen som sto parkert i garasjen hadde blitt flyttet cirka tre meter fra der den sto parkert i carporten, så det må ha vaert høy fart og sterke krefter i sving, sier han og legger til at brannvesen­et måtte skjaere vekk den ene garasjeveg­gen fredag kveld for å få løs ulykkesbil­en.

– Det var mange naboer som kom bort her i fredag kveld. Folk fikk helt bakoversve­is av det som hadde skjedd, legger han til.

– Viktigst at ingen ble skadd

Både garasjen, den parkerte bilen og ulykkesbil­en fikk store skader etter hendelsen. Likevel er huseieren mest glad for at ingen personer ble skadet.

– Det kunne gått mye verre om ikke bilen hadde stått parkert der. Det er en murvegg på den andre siden av garasjen, og hadde jenta kjørt inn i den med stor fart, kunne hun blitt skadet. Alt av materielle skader kan fikses, men det viktigste er at det gikk bra med alle involverte. Jeg er ganske sikker på at kvinnen kun fikk noen skrubbsår, sier huseieren. ▶ Martin Øyvang

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway