Varden

Fullt hus på fiskefest

Sola skinte, ølet skummet og fisken beit. Hva mer kan en ønske seg på en ekte fiskefesti­val?

- Ragnhild Johansen ragnhild.johansen@varden.no

▶ – Bestefar skal få den, sa seks år gamle Oliver Zachariass­en på brygga. Han hadde dratt opp en av de største torskene og syntes det hadde vaert fint å vinne konkurrans­en. Fisk spiste han ikke, men han syntes det var veldig gøy å fiske.

På torget fyltes langbord etter langbord etter hvert som det dro seg mot ettermidda­g. Fiskekaker, bacalao og øl gikk med, og litt vafler og kaffe innimellom. I en krok lå fem måneder gamle Truls og sprellet med taerne. Han suttet på melon.

Men mamma og besteforel­drene koste seg med fiskemat.

– Det har blitt en tradisjon å bli med på festivalen, sier de fornøyd.

En annen tradisjon er gourmetmid­dagen på pop up-restaurant­en på kvelden. De tre kokkekamer­atene Øyvind Helland-Olsen, Thomas Bjerkøen og Ken Andersen har stadig nye ideer for hvordan fisk skal serveres og vinen som skal med.

– Vi begynner med vinen, og så finner vi rettene som passer til, sier Helland-Olsen. I år introduser­er de viner fra Piemonte som ikke er å finne i den vanlige pollisten. Gourmetmål­tidet til disse tre er nå så berømt at folk kommer fra både USA, Frankrike og Honningsvå­g for å nyte kortreist sjømat. De heldige har kost seg med både villaks, kveite og breiflabb, for ikke å snakke om sjøkreps, og desserten og vinene har heller ikke vaert til å klage på.

Rike blir de ikke, men opplever rikt monn av lidenskape­lig matgalskap. Det er andre året de har presentert vinhuset Palladino på fiskefesti­valen. Det er en velrenomme­rt vingård i Piemonte, så det ble mye smattende godt i glassene.

 ?? ALLE FOTO: RAGNHILD JOHANSEN ?? TRADISJON: Leila Bakk (t.v.), Iselin Vindal, Vivi-Ann Vindal og Jan H. Vindal har fiskefesti­valen i Langesund som fast tradisjon.
ALLE FOTO: RAGNHILD JOHANSEN TRADISJON: Leila Bakk (t.v.), Iselin Vindal, Vivi-Ann Vindal og Jan H. Vindal har fiskefesti­valen i Langesund som fast tradisjon.
 ??  ?? SNADDER: Øyvind Helland-Olsen (t.v.), Thomas Bjerkøen og Ken Andersen bød nok en gang på et skikkelig gourmetmål­tid.
SNADDER: Øyvind Helland-Olsen (t.v.), Thomas Bjerkøen og Ken Andersen bød nok en gang på et skikkelig gourmetmål­tid.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway