Varden

Hetebølgen fortsetter

Rekordvarm­en fortsetter og på Bakkestran­da er det stadig flere som kaster seg i vannet.

- Ragnhild.johansen@varden.no

▶ Temperatur­en vil holde seg på rundt 30 grader framover, lover meteorolog Hanne Beate Skattør ved Meteorolog­isk Institutt. Hun er litt usikker på om det ikke kan dukke opp litt bygevaer fram mot helgen, men ellers ligger alt an til at godvaeret fortsetter.

– Vi har hatt en varm juni og en uvanlig varm mai, sier hun. At juni er varm er ikke så spesielt, men den varmen vi hadde i mai opplever vi ikke hvert år.

Varmest på Notoddden

Og ennå er ikke sommeren over. Varmerekor­den i juni ble satt på Notodden flyplass med 31,6 grader 25. juni. 3. juni målte de 31,4 grader på Gvarv.

Det betyr at den gamle rekorden på 34,6 grader i juni 1970 ikke ble slått i år.

Tør stadig mer

På Bakkestran­da vasser to år gamle Olav Øverland akkurat til kanten på kortbuksen­e. Han syns det er litt kaldt ennå.

– Men han går stadig lengre ut, ler mamma, Silje Krogsgård Øverland. Hun har heller ikke kommet seg ut i vannet ennå, men hun tror ikke det varer så lenge.

Mer bading i sommer

Ennå har ikke tropenette­ne dukket opp i Telemark, men varmen vil holde seg, og det er usedvanlig lite regn i sikte med tanke på blomster og plener.

– Det er fortsatt stor skogbrannf­are, sier meteorolog Jon Smits. Han spår en foreløpig varmerekor­d allerede til tirsdag.

Det er Høydalsmo som har fått mest regn i sommer med 79 mm.

– Det har kommet som byger, men dette er ti prosent mer enn normalt, sier Smits.

Sparkesykk­el

På Bakkestran­da er Olav mer opptatt av å bade sparkesykk­elen sin. Lillebror Isak på seks måneder har ingen planer om noen dukkert med det først.

– Men det er dette som er badeplasse­n vår, så det blir nok bading utover sommeren, sier Silje.

▶ Ragnhild Johansen

 ?? BEGGE FOTO: RAGNHILD JOHANSEN ?? BADEVAER: På Bakkestran­da vasser toåringen Olav, mens mamma Silje og lillebror Isak holder seg på land. Olav er ikke helt klar for bading ennå, men bader gjerne sparkesykk­elen.
BEGGE FOTO: RAGNHILD JOHANSEN BADEVAER: På Bakkestran­da vasser toåringen Olav, mens mamma Silje og lillebror Isak holder seg på land. Olav er ikke helt klar for bading ennå, men bader gjerne sparkesykk­elen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway