Odd styrte, men tapte. Sånt irriterer Dag-Eilev Fagermo.

- Tom.arne.borgersen@varden.no

Odd-treneren konkludere­r med at det blir en kamp på den nedre halvdelen denne sesongen.

– Det har jeg sagt før at er helt greit, men jeg sliter med det når vi er best igjen. Mot Tromsø var vi mye bedre, og da skal vi vinne kamper, sier han.

Mot Tromsø ble Odd straffet to ganger i egen boks. I den motsatte enden brant skienslage­t sjanse etter sjanse.

Slapp inn begge

– Tromsø har to, og scorer på begge. Vi har ti, og scorer ett, tordner Fagermo i pressesone­n på Alfheim.

Nok en gang gjorde Odd en god bortekamp, uten at det blir tellende i form av poeng.

– Vi gjør feil ved begge scoringene. En ting er hvis det skjer med urutinerte spillere, men at spillere med erfaring gjør feil, er bekymrings­fullt, sier han videre.

Tromsø sjokkåpnet med scoring etter sju minutter.

Ikke patent

Forsvarssp­illet var langt fra patent da Lasse Nilsen fant Runar Espejord på bakre stolpe. Sistnevnte gjorde ingen feil og satte inn 1-0 til hjemmelage­t.

Minuttet etter måtte Sondre Rossbach ut i full strekk på skuddforsø­ket til Robert Taylor.

Espen Ruud leverte innlegg av ypperste klasse, og Elba Rashani headet Odd inn i kampen igjen før kvarteret var spilt.

Det skulle imidlertid ikke ta mer enn knappe sju minutter av andre omgang før hjemmelage­t utnyttet ubalanse i Odd-forsvaret og satte inn 2-1. Sondre Rossbach valgte å bli vaerende på strek og Simen Wangberg fikk fritt heade inn ledelse.

Brant minst tre

I jakten på poeng misbrukte Bilal Njie to, mens Torgeir Børven brant én sjanse.

Kun én gang har Odd åpnet svakere på ni år etter femten kamper.

Årets første femten er blant det svakeste Odd har gjort siden de kom opp i eliteserie­n igjen i 2009.

Bare 2012-sesongen med 15 poeng er svakere enn årets.

Status i år er 17 poeng og et snitt på 1,13 poeng per kamp.

Odd er historisk sett et høstlag, hvor skienslage­t stort sett i de fleste sesongene har sikret seg bedre poengfangs­t etter sommeren enn før.

I fjor, i 2016 og 2009 er unntakene. Tjue poeng på de siste femten kampene ble fasiten i fjor, men endte likevel på en 6. plass etter en viktig seier i siste serierunde.

I 2016 var Odd på gulljakt, og hadde gulltempoe­t inne. En svak høst ødela, men det ble bronse etter 28 poeng på høsten. Også i 2009 kjempet man om medaljer, som i 2016.

Tar man dette i betraktnin­g, bør man komme unna en kvalifiser­ingsplass i år, for i løpet av de ni årene har man holdt seg unna kvalifiser­ing med over 32 poeng.

Bortestati­stikken er kanskje den største forklaring­en. Odd har over tid gått fra å vaere et sterkt bortelag til et lag som sjeldent vinner på fremmed gress, selv når de er gode.

Kun Molde er slått etter at halvparten av eliteserie­arenaene er besøkt denne sesongen.

▶ Tom Arne Borgersen

?? FOTO: TROND REIDAR TEIGEN, NTB SCANPIX ?? NEDRE DELEN: – For svakt i begge boksene, er konklusjon­en til Odd-trener Dag-Eilev Fagermo.
 ??  ?? GODE, MEN TAPTE: Martin Broberg, Markus Kaasa og Odd tapte 1-2 i en kamp de Skien.
 ??  ?? SELVKRITIK­K: – En offensiv keeper hadde vaert ute og plukket ballen. Jeg burde gjort det, sier Sondre Rossbach om 2-1-målet til Tromsø.