Varden

Stoppet av motorbrann

-

Petter Solberg måtte se finaleplas­sen ryke da motoren tok fyr under VM-runden i rallycross i svenske Höljes søndag. Andreas Bakkerud endte på 2.-plass.

Det ble en dramatisk semifinale for Solberg. Veteranen fra Spydeberg ledet sitt heat, men det ble full stopp da motoren plutselig begynte å brenne. Solberg kom seg raskt ut av bilen, og skuffet la han seg rett ut på gresset langs banen.

TV-bildene viste at det kom flammer ut av bilen.

– Det var surt. Det har vaert en hard helg for meg personlig, og så kommer den her i tillegg. Jeg hadde bra kontroll og kjørte smart, men så skjedde dette. Jeg har hatt mye uhell i år, sa Solberg til NRK.

Han forteller til statskanal­en at han prøvde å kjøre videre.

– Ja, det kom et flammehav opp, etter det jeg hørte. Jeg merket hva som skjedde og forsøkte å kjøre litt, men så var det stopp.

Vantigjen

Etter finalen sto Johan Kristoffer­sson atter en gang igjen som vinner. På hjemmebane tok VM-lederen sin femte seier av seks mulige så langt i år. Det skjedde foran hele 47.000 tilskuere i solsteika.

– Fantastisk, akkurat som vaeret, jublet Kristoffer­sson.

Bakkerud fikk hard konkurrans­e fra Mattias Ekström om 2.-plassen, men holdt unna. Dermed er bergensere­n ny toer i VM-sammendrag­et.

Ekström ble senere deplassert til sjetteplas­s etter å ha kjørt landsmanne­n Timmy Hansen av banen på sisterunde­n.

Leder klart

Tidligere på dagen kjørte Solberg som opp til andreplass­en etter endt kvalifiser­ing. Han var raskest under dagens første kvalomgang, mens Solberg måtte se seg slått av lagkamerat Kristoffer­sson i den neste. Svensken toppet sammenlagt­lista etter totalt fire kvalifiser­ingsomgang­er.

Også i det første semifinale­heatet herjet Kristoffer­sson. Han tok seg videre sammen med landsmenne­ne Hansen og Ekström.

Etter Solbergs problemer tok Bakkerud over ledelsen og vant det andre semifinale­heatet. Hele fire av seks finalister i Höljes var svensker.

Kristoffer­ssons dominerend­e helg ga ham full poengpott. Svensken står nå med 165 poeng mot Bakkeruds 125. Solberg er treer med 119 poeng. Med et slikt forsprang skal det mye til for at Kristoffer­sson ikke forsvarer VM-tittelen. (NTB)

 ?? FOTO: NED ALLEY / NTB SCANPIX ?? TRØBBEL: Petter Solberg fikk motortrøbb­el og røk ut i semifinale­n under VM-runden i rallycross i Höljes.
FOTO: NED ALLEY / NTB SCANPIX TRØBBEL: Petter Solberg fikk motortrøbb­el og røk ut i semifinale­n under VM-runden i rallycross i Höljes.
 ??  ?? 2. PLASS: Andreas bakkerud ble nummer to i Sverige.
2. PLASS: Andreas bakkerud ble nummer to i Sverige.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway