Varden

– Ikke helt som Ronaldo, men!

- Tom.arne.borgersen@varden.no

Inger Vadder Sandland styrte inn 3-1 til Uraedd med en Cristiano Ronaldo-kopi avetfrispa­rk.

– Jeg lever godt med den sammenlikn­ingen, gliser Uraeddkant­en etter kampen.

Hun sørget for ledelse til hjemmelage­t i en sjansefatt­ig første omgang, og sikret ledelsen etter straffespa­rk rett før pause.

Det var 3-1-scoringen rett før slutt som virkelig hadde Ronaldo-merket på seg.

Frisparkpe­rle

Uraedd fik frispark på tjue meter, og Vadder Sandland tok sine fire-fem skritt og stilte seg bredt med beina. Skuddet var en nytelse.

– Var vel ikke helt Ronaldokla­sse over det, men mål er mål, humrer hun.

Med det utsagnet var hun beskjeden. For frisparket var det klasse over, og et sjeldent syn i norsk 1. divisjon.

– Jeg er fornøyd altså, og denne kampen var så viktig å vinne. For oss var dette en sekspoengs­kamp. Nå er vi helt oppat de igjen, sier hun og sikter til Kaupanger, som ble sendt hjem med 1-3 i sekken.

Vadder Sandland scoret det første på straffespa­rk etter 38 spilte minutter, og hjemmelage­t beholdt ledelsen inn til pause. Gjestene fra Sogn og Fjordane var ikke i naerheten av en målsjanse før pause.

Så snudde det helt om. Kaupanger fikk et forsøk i tverrligge­ren og Ylinn Tellebø skapte balanse ved å sette inn returen. Så snudde det, Mari Fugleseth Aakre headet inn 2-1 minutter før ordinaer tid, og frisparket to minutter etter sørget for 3-1 til Uraedd.

Slutt for Kittilsen

Etter kampen kalte trener Jan Are Kittilsen spillerne til seg og fortalte at han trakk seg som trener. Han og tidligere Uraedd-kaptein Lina Lanner venter barn i juli, og det lar seg vanskelig kombinere.

▶ Tom Arne Borgersen

?? FOTO: TOM ARNE BORGERSEN ?? TO: Inger Vadder Sandland scoret først på straffe, deretter på Ronaldo-vis på frispark.