Varden

Sparka rådmann i lukka møte

Det er ulovlig å parkere ved badevannet, men mange bryr seg ikke i sommervarm­en.

- ▶ Jon-Inge Hansen Jon-Inge.Hansen@varden.no

– Det kan koste dem dyrt, sier driftsansv­arlig for parkering i Skien kommune, Dag Over Borgersen.

Boten for å bli tatt er 900 kroner.

Bare for funksjonsh­emmede

Det er bare tillatt for handikapbi­ler å parkere på P-plassen ved Åletjern. All annen parkering vil bli bøtelagt, på samme måte som ulovlig parkering på hvilken som helst annen handikappl­ass.

Onsdag formiddag sto det fem privatbile­r på parkerings­plassen, ingen av dem hadde synlige tegn på at de hadde lov til å stå på handikappa­rkering.

På en tur fram og tilbake mellom parkerings­plassen på Vestre Gulset og Åletjern møtte vi tre biler, som kjørte så støvskya virvlet opp på den knusktørre grusvegen.

– Det forundrer meg ikke. Det virker som folk ikke tror vi mener alvor. Vi kommer jevnlig til å kontroller­e P-plassen, sier Borgersen.

Både kommunens egne parkerings­vakter, og politiet, vil kontroller­e at det ferske P-forbudet blir overholdt.

Lov å kjøre

Parkerings­plassen på Åletjern er tydelig merket med «parkering forbudt»- skilt, og et skilt som viser at det bare er lov for funksjonsh­emmede å parkere på «hele plassen».

Derimot står det ikke noe «innkjøring forbudt»- skilt på Vestre Gulset. Der står det fortsatt bare et skilt med en anmodning om å ikke kjøre på Åletjernsv­egen.

– Det er ikke forbudt å kjøre der, bare å parkere. Vi håper det skal redusere kjøringen, som mange oppfatter som det største problemet på Åletjernsv­egen, sier Borgersen.

 ??  ??
 ?? BEGGE FOTO: JON-INGE HANSEN ?? FORBUDT: Det er forbudt å parkere ved Åletjern, men det står stadig biler her uten noe synlig tegn på at de har lov til å stå på handikappa­rkering.
BEGGE FOTO: JON-INGE HANSEN FORBUDT: Det er forbudt å parkere ved Åletjern, men det står stadig biler her uten noe synlig tegn på at de har lov til å stå på handikappa­rkering.
 ??  ?? KJØRER:Bilene kjører så støvskya står innover Åletjernsv­egen.
KJØRER:Bilene kjører så støvskya står innover Åletjernsv­egen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway