Varden

Nnbringend­e

- Torbjorn.tungesvik@varden.no

fikksikker­het som er målet, sier fungerende enhetslede­r Inger Torill Lindseth Mahle ved politiets ATK-senter.

Boksen på E18 ved Brattås tar over åtte ganger så mange fartsovert­redere som nummer to på lista i Telemark. Den stå også på E18, naermere bestemt i nordgående løp ved Dørdal i Bamble. Denne fotoboksen førte til at 476 bilister fikk forelegg og 13 ble anmeldt i fjor.

Virker bare noen timer i døgnet

Alle de fem mest innbringen­de fotoboksen­e i Telemark står på E18, men bare den på Brattås er blant Norges ti mest effektive.

De aller fleste av landets 257 fotobokser er bare skrudd på noen timer i døgnet. Fotoboksen på Brattås var i funksjon 3.288 timer i fjor, eller ni timer pr. døgn i snitt.

– Det er flere grunner til det; blant annet politiets kapasitet når det gjelder å følge opp forelegg og anmeldelse­r. Vi må se disse sakene i forhold til andre saker politiet skal prioritere, sier Lindseth Mahle.

Hun forteller at man også ser det i forhold til trafikksik­kerhet. Ferietid og skolestart er prioritert­e perioder, mens boksene er mindre i bruk når det er glatt og faerre bryter fartsgrens­ene.

Totalt ga Norges 257 fotobokser en inntekt på over 245 millioner til statskassa i fjor.

85.629 fikk forenklet forelegg og 765 fikk førerkorte­t beslaglagt.

▶ Torbjørn Tungesvik

 ?? ALLE FOTO: TORBJØRN TUNGESVIK ?? boksen i fjor. Boksen står på i nordgående løp på E18, like sør for Brattåstun­nelen.
ALLE FOTO: TORBJØRN TUNGESVIK boksen i fjor. Boksen står på i nordgående løp på E18, like sør for Brattåstun­nelen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway