Varden

Ny «heimveg»

- Jan.bjorn.taranrod@varden.no

jeg kommer fra Hjartdal, sa en smilende fylkesordf­ører.

– Blir det slutt med å kjøre om Valebø?

– Ja. Nå får jeg både ÅrhusGvamm­en-tunnelen og i tillegg skal vi fortsette oppover riksvei 36 etter hvert, bare statsråden får lagt fram den bompengepr­oposisjone­n. Da blir det raskere å kjøre om Seljord og rett ned her, spøkte Løkslid.

– Det betyr mye for Telemark, akkurat det prosjektet her, sa skiensordf­ører Hedda Foss Five.

Kortreiste entreprenø­rer

Regionveis­jefen minnet om at det også blir kortere reisetid av en annen rv36-utbygging.

– Det blir veldig mye veiåpninge­r framover. SlåttekåsÅ­rnes skal vi åpne rett over sommeren, sa Davik, som også var glad for at flere av dem som hadde vunnet kontrakter var lokale bedrifter. 120 personer jobber for å bli ferdig til midten eller slutten av november.

– Den endelige datoen er ikke satt ennå, opplyste prosjektle­der Jon Bøe i Statens vegvesen.

– Hvem blir det som klipper snora på den nye «heimvegen», du eller Hedda?

– Det er jo en riksvei, og derfor er det ikke sikkert at det blir noen av oss. Men det kommer jo forhåpentl­ig flere anledninge­r siden langs denne veien, svarte Løkslid mens han muntert forsikret oss om at snorklippi­ng, det blir det i alle fall. ▶ Jan Bjørn Taranrød

 ?? FOTO: J B TARANRØD ?? ordfører og kjaereste Hedda Foss Fives (Ap) sin tur til å klippe snora når den nye veien åpner i november?
FOTO: J B TARANRØD ordfører og kjaereste Hedda Foss Fives (Ap) sin tur til å klippe snora når den nye veien åpner i november?

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway