Varden

Det er Odd som har rotet det til med keeperne

-

Onsdag ble det kjent at Viljar Røsholt Myhra har skrevet under for Strømsgods­et med virkning fra neste sesong. Det betyr at Odd, hvis de ikke selger han til drammenser­ne i sommer, kun vil sitte igjen med utdannings­kompensasj­onen som er rundt 6-700.000 kroner. Men da vil ikke Odd få en videresalg­sandel. Det er noe man forhandler fram ved et salg. Det verste for Odd er naturligvi­s ikke den lave summen. Det er at de står uten keeperen de ville satse på når Sondre Rossbach forsvinner og at en framtidig gevinst ved et salg er forduftet.

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo er skuffet, selv om han også forstår at Røsholt Myhra ønsker å spille i eliteserie­n.

«At du går til en annen klubb i Norge, når du blir førstekeep­er her. Du er lova den plassen når Sondre reiser. Da må jeg innrømme at jeg blir veldig skuffa. Viljar er en god keeper og en flott gutt, men jeg synes det er synd at han reiser når vi har investert så mye i han», sa Fagermo til Varden.

Han la til: «Jeg har veldig forståelse for at Viljar må spille i Eliteserie­n. Det mener jeg er helt riktig, men vi mener at det ville han fått gjort her om han bare hadde ventet litt. Det kunne skjedd allerede i løpet av dette overgangsv­induet. Det er skuffende og overrasken­de av Viljar», sa treneren.

Formeger det derimot uforståeli­g at skiensklub­ben har satt seg selv i denne situasjone­n. Varden har tidligere påpekt at Odd har gamblet med å ha to gode og jevnaldren­de keepere med lik kontraktsl­engde. Fasiten kom nå. Riktignok klarte klubben å presse Rossbach til å forlenge til ut 2019 slik at førstekeep­eren ikke ble bosmanspil­ler, men da ville de ikke få en ny signatur av Røsholt Myhra.

Når skaden først hadde skjedd var det selvfølgel­ig riktig å få Rossbachs signatur, men de satte seg selv i sjakk matt. Dette er ikke noe Fagermo kan lastes for. Dette er ledelsens ansvar. De skulle gjort en mye bedre jobb noen få år i forkant og sørget for en tilstrekke­lig og forskjelli­g kontraktsl­engde på de to landslagsk­eeperne. De pengene som ble spart ved å ikke gi lenger og litt bedre betalte kontrakter, er nå borte som en snøball i en bakerovn.

Hvis det stemmer at 21-åringen har fått en kanonkontr­akt i Strømsgods­et, så er det jo heller ikke overrasken­de at han takker ja. I utgangspun­ktet kan han fremdeles bo på Rising og pendle den drøye timen til Drammen – med dobbel lønn inn på konto. Og han kommer til en klubb hvor han er førstekeep­er. I Odd har han ingen garanti for at Rossbach forsvinner i sommer.

Enhver fotballsup­porter vil alltid etterlyse lojalitet fra spillerne. Sånn sett burde kanskje Røsholt Myhra belønnet klubben som har satset på han med litt mer tålmodighe­t, men den tiden er nok borte i fotballen. Og det er slettes ikke ulovlig å velge sin egen sti.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway