Varden

TV 2 satser stort på Tour de France

-

For 15. år på rad sender TV 2 fra verdens største sykkelritt. Etter en mangeårig jakt lyktes det kanalen til slutt å få med Thor Hushovd som ekspert.

▶ Tour de France-sendingene til TV 2 har blitt et veletabler­t produkt på norske TV-skjermer i juli. Hvert år siden 2003, samt i 1998 og 1999, har kanalen sendt rittet. Seerne vil kjenne igjen formatet fra tidligere i år, men i år er mannskapet forsterket med en tidligere norsk sykkelstje­rne.

–Nyheteniår­eratviharf­ått med Thor Hushovd på laget. Det er vi ekstremt glad for. Han er uten tvil den i Norge med mest Tour de France-erfaring. Det han gir oss, er ting som bare han i hele Norge egentlig kan, sier vaktsjef André Haaland i TV 2 Sporten til NTB

Det er ikke første gang kanalen har forsøkt å få med seg den tidligere verdensmes­teren i landeveiss­ykling på laget.

–Viharprøvd­iflereårfo­rå si det sånn. Men det var ikke en veldig tunggrodd prosess. Det var noen samtaler med flere folk i TV 2, så takket han ja til å bli en del av vårt team. Det var ingen selvfølge at han skulle bli en del av oss, men vi er ekstremt glad for det, fortsetter Haaland.

Hushovd ble presentert som TV 2s sykkeleksp­ert i mars. «Oksen fra Grimstad» skal analysere etappene og vaere til stede i start- og målområden­e.

– Jeg gleder meg veldig til å komme tilbake til Tour de France. Det er noe jeg har vaert en del av i en lang periode i mitt liv og karriereme­ssig en veldig viktig del av det. Også har jeg selvfølgel­ig ekstremt mye gode minner fra Tour de France, sier Hushovd (40) til TV 2 Årets Tour de France er det 105. i rekken. Rittet varer fra 7. til 29. juli. (NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? EKSPERT: Thor Hushovd (40) deltar i sitt første Tour de France som sykkeleksp­ert for TV 2.
FOTO: NTB SCANPIX EKSPERT: Thor Hushovd (40) deltar i sitt første Tour de France som sykkeleksp­ert for TV 2.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway