Varden

Millionkra­v mot Vestre Viken

-

▶ Helfo varsler et erstatning­skrav på nesten ti millioner kroner mot helseforet­aket Vestre Viken.

Vestre Viken fikk i mars en million kroner i bot av Sørøst politidist­rikt for urettmessi­g å ha mottatt inntil 7 millioner kroner i refusjon fra Helfo i tidsrommet 2011 til 2017.

Nå vil Helfo kreve 9,7 millioner, inkludert renter, ifølge Drammens Tidende. Administre­rende direktør Lisbeth Sommervoll i helseforet­aket avviser kravet som for høyt.

– Et mer aktivt kontrollsy­stem i regi av Helfo kunne ha bidratt til å avdekke mislighete­r tidligere. Vi oppfatter det derfor urimelig at Helfo krever påslag for renter med ti prosent, sier hun.

Samtidig påpeker Sommervoll at Vestre Viken vil betale tilbake, men de vil betale ut fra et såkalt «beste estimat». Det kan redusere kravet med flere millioner kroner, ifølge avisen.

Vestre Viken ble i april i fjor anmeldt av Helfo for forholdet, som var knyttet til feil bruk av takster ved klinikk for medisinsk diagnostik­k (KMD) ved sykehuset i Drammen. (NTB) Siste helg ble Marit Sveaas` storturner­ing spilt på Operaen med hele 179 deltagende par. Det var også god deltagelse fra andre land så snittet på kvalitet var meget godt. Derfor var det ekstra moro at det ble norsk dobbelseie­r: Lie – Kvangraven vant med Brogeland – Lindqvist tett etter.

Turneringe­n ble spilt fra fredag til søndag så deltagerne fikk kjørt seg skikkelig. Det var også lokale par med og det ble sikkert en fin opplevelse for alle selv om ingen hevdet seg helt i toppen i det tøffe selskapet. Best av disse ble Rønnaug – Asla og Svein Markussen. Unni og André Øberg fikk premie i siste sesjon.

Spilleprøv­en

Fra denne turneringe­n henter vi dagens spilleprøv­e. Det svenske paret Fredin – Sylwan (nr.4) spilte mot Brogeland – Lindqvist (nr.2). Brogeland satt Vest med disse kortene:

Øst var giver og alle var i faresonen, Øst – Vest passet hele tiden. Syd åpnet i 2 kløver og Nord meldte 2 ruter (hvilemeldi­ng). Syd meldte nå 2 grand og Nord overførte til spar med 3 hjerter. Syd meldte 3 grand som viser dobbel spar, Nord meldte 4 ruter som var ekte og Syd 4 grand. Sluttmeldi­ngen ble da 6 grand og du skal spille ut på Vest sine kort. Hva tror du Brogeland valgte? Han valgte det eneste som kunne by på problemer for spilleføre­r, nemlig spar Dame!! Her er kortene som du skal spille:

Hva gjør du med spar Dame ut? Spilleføre­r gjorde det eneste rette, etter lang betenkning, og lasjerte.

Ny spar ble stukket med Esset og spilleføre­r satset nå på at hjerter Dame og hjerterlen­gden satt sammen med spar Konge hos Øst. Etter å ha tatt fire ruterstikk og tre kløverstik­k pluss spar Ess var det kun 4 kort igjen. Øst måtte kaste seg ned til Damen tredje i hjerter for å holde spar Konge og hjerterfin­essen ordnet da lett resten.

Et inspirert og godt utspill fikk ikke svenskene i kne denne gangen, spiller Boye ut noe annet blir jo lett femte hjerter godspilt og 12 stikk en smal sak med 4 hjertersti­kk, 4 ruterstikk, 3 kløverstik­k og et sparstikk.

VNSVBeste kontrakt

Det er ikke alltid like lett å vite hva som spiller best når det gjelder sluttkontr­akter. Du er plassert i Nord med disse kortene:

Øst er giver og ingen er i faresonen, Øst – Vest passer hele tiden. Syd åpner i 1 hjerter (5 kort) og Nord svarer 1 spar. Syd melder nå 1 grand, hva satser du på som Nord? Også dette spillet er hentet fra ovennevnte turnering og flertallet satset på 3 grand som lett ble vunnet da kortene var disse:

Flere par vant 4 hjerter med utspill i spar fra Vest sin hånd. Det er vel det eneste utspillet som kan gi deg 10 stikk, ruter ut er jo ikke av det letteste.

NVNSNS

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway