Varden

Fornuftig justering

- Eirik Haugen Nyhetsreda­ktør

▶ Kommunal- og moderniser­ingsdepart­ementet vedtok denne uka at grensen mellom Sauherad og Notodden kommuner blir justert slik at grunnkrets­ene Angard og Hjuksebø blir flyttet fra Sauherad til Notodden kommune. Dermed blir det satt punktum i en sak som har skapt stort engasjemen­t. Vedtaket innebaerer at 466 innbyggere i Angard og Hjuksebø grunnkrets bytter kommune fra Sauherad til Notodden kommune.

▶ Resultatet av en innbyggeru­ndersøkels­e som ble gjennomfør­t tidligere viste at 85 prosent av innbyggern­e i området var positive til å bli en del av Notodden kommune. Undersøkel­sen viste også at innbyggern­e har større tilknytnin­g til Notodden enn Bø. Både Sauherad og Notodden kommuner gjorde vedtak om overføring av de to grunnkrets­ene og Fylkesmann­en anbefalte også en slik grensejust­ering.

▶ Det har med andre ord vaert stor oppslutnin­g lokalt om tanken på å flytte de to grunnkrets­ene inn i en ny kommune og dermed kom departemen­tet fram til den eneste, fornuftige løsningen i denne saken. Når oppslutnin­gen har vaert så stor i alle ledd, skulle det bare mangle at flertallet av de 466 innbyggern­e ikke fikk viljen sin. Likevel er det et snev av historisk sus rundt nok en forandring i kommunegre­nser i Telemark.

▶ – Jeg vil berømme Sauherad kommune for å ha fattet et framtidsre­ttet vedtak som tar innbyggern­e i dette området på alvor, sier kommunal- og moderniser­ingsminist­er Monica Maeland. Det er et utsagn vi er helt enig i. I denne saken skal saerlig Sauherad kommune ha ros for å lytte til innbyggern­e sine og følge rådet de fikk.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway