Varden

Boligprise­ne i Kragerø steg mest i hele landet

Boligprise­ne steg over hele landet i andre kvartal, viser Eiendom Norges regionsrap­porter. Prisene på boliger i Kragerø og enkelte bydeler i Oslo steg mest.

-

▶ Eiendom Norge la tidligere i uka fram prisstatis­tikken for juni, som viste at boligprise­ne falt 1 prosent denne måneden, mens prisene justert for sesongvari­asjoner sto på stedet hvil.

Regionsrap­portene for Viken med Oslo, Innlandet, Vestfold og Telemark, Agder og Rogaland, Vestlandet, Midt-Norge og Nord-Norge viser imidlertid prisvekst over hele landet.

Sterkest vekst i Kragerø

– Sterkest vekst hadde Kragerø med en oppgang på 7,4 prosent etterfulgt av bydelene Vestre Aker og Ullern i Oslo med en oppgang på 5,4 prosent. Svakest utvikling hadde Bamble i Telemark og Stange i Hedmark med en oppgang på 0,9 prosent, forteller kommunikas­jonsmedarb­eider Peder Tollersrud i Eiendom Norge.

Presses ut av Oslo

Tollersrød fastslår ellers at boligprisu­tviklingen i 2018 har vaert jevnt over sterk, og at nedgangen i 2017 langt på vei er tatt igjen. Han understrek­er samtidig at en oppgang er normalt i andre kvartal, og at boligprise­ne vanligvis synker i andre halvår.

– Det er pendlerkom­munene til Oslo og kommuner med lave boligprise­r som skiller seg ut i andre kvartal. Den overrasken­de sterke veksten i Oslo i 2018 kan ha vaert med på å presse boligkjøpe­rne ut av byen, men i pendleravs­tand. Flere byer i Nord-Norge skiller seg også ut med en sterk prisvekst i andre kvartal i 2018, sier Tollersrud.

Den sterkeste boligprisv­eksten de siste tolv månedene er i Kragerø med 15,4 prosent, Vefsn med 8,2 prosent, Halden med 7,5 prosent, Holmestran­d med 7,4 prosent, Askim med 7,3 prosent og Alta med 7,2 prosent. Svakest tolvmånede­rsvekst hadde Sandnes med en nedgang på 4 prosent. (NTB)

 ?? ARKIVFOTO: TOR ERIK SCHRØDER, NTB SCANPIX ?? HØY PRISVEKST: Prisene på boliger i Kragerø steg mest i andre kvartal i år, og også de siste tolv månedene topper telemarksk­ommunen prisutvikl­ingen i Eiendom Norges regionsrap­porter.
ARKIVFOTO: TOR ERIK SCHRØDER, NTB SCANPIX HØY PRISVEKST: Prisene på boliger i Kragerø steg mest i andre kvartal i år, og også de siste tolv månedene topper telemarksk­ommunen prisutvikl­ingen i Eiendom Norges regionsrap­porter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway