Varden

AMUND GRØNDAHL JANSEN

- ▶ ▶ ▶ ▶ ▶ ▶

Født:

Bosted: Profflag:

Tour de France-starter: Utvalgte meritter:

11. februar 1994 (alder 24 år)

Nes i Akershus

Team LottoNL-Jumbo

Ingen

Seier Tour de Gironde 2016, etappeseie­r i Tour de l’Avenir 2016, 16.-plass Paris-Roubaix 2018. Klar for årets Tour de France.

Aktuell:

samtidig gjerne at han ikke hundre prosent vet hvordan kroppen vil respondere på tre sammenheng­ende uker med blodslit på sykkelsete­t. 24-åringene tar samtidig ingen sorger på forskudd.

– Det blir nok sikkert litt annerledes enn hva jeg er vant med, men samtidig er det bare et sykkelløp, så det gjelder bare å tråkke, smiler han.

Tour de France-formen har han spisset gjennom to høydesamli­nger og deltakelse­n i Tour of Slovenia nylig. Nå må han bare stole på at formen er på plass. 24-åringen har nemlig ikke tenkt å stå med lua i hånden i debuten på en av sykkelspor­tens aller største og viktigste scener.

– Jeg har lyst til å vise meg fra en god side, sier Grøndahl Jansen – vel vitende om at han allerede har gjort nettopp det denne sesongen.

Tour de France-billetten fikk han av en grunn.

– Dette er et tydelig tegn på at lagledelse­n er fornøyd med den jobben jeg har gjort så langt i år og at de har tro på at jeg kan gjøre en god jobb her også. Det er jeg fornøyd med, fastslår Nesgutten.

Lørdag braker et løs. Deretter venter mer enn 300 mil på den franske landeveien.

(NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway