Varden

Kongen holder grep om VM-bronsen

- ▶

Kong Harald og hans mannskap i «Sira» holder tredjeplas­sen i sin klasse under VM for 8-metere på Bodensjøen, men er à poeng i kampen om sølvet før siste dag.

«Sira» stiller i klassen for klassiske båter produsert før 1968. De kjemper om å vinne Sira Cup, et trofé som ble etablert av kong Olav under VM på Hankø i 1983.

Kongen har vunnet to av de fem første seilasene i klassen. Han har også en fjerde- og en femteplass. Fredag ble det en ny klasseseie­r, samt en annenplass.

I den tredje seilasen ble han diskvalifi­sert for tjuvstart. Tirsdag og onsdag ble det ingen seilaser på grunn av dårlig vaer.

I Sira-klassen har kongen sanket 29 poeng, mens finske «Luna» med Harri Roschier som skipper er i ledelsen med 21 poeng. Hjemmeseil­eren Echard Kaller innehar 2.-plassen med 29 poeng, men leder foran kongen som følge av bedre plassering­er i de enkelte seilasene.

Totalt er det den østerriksk­e båten «Conquiasta­dor» med Werner Deuring som er i føringen. Den seiler i klassen modern. Totalt holder «Sira» sjetteplas­sen.

VM avsluttes lørdag.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway