Varden

Leverte så det holdt

Med konserten «Länge leve SvenIngvar­s!» ble dansebandk­ongen SvenErik Magnusson verdig hyllet under Seljordfes­tivalen, og det med sønnen ved mikrofonen.

- ▶ SELJORD ▶ Birgit Espedalen

Det ble både en vemodig og samtidig flott fest for de mange fansene til Sven-Ingvars da bandet entret Hovedscene­n lørdag kveld, nå ledet av sønnen Oscar Magnusson. SvenErik Magnusson gikk bort i mars 2017, etter lang tids sykeleie som følge av kreft. Og med det, var en av Sveriges største musikkprof­iler og dansebandl­egender gjennom tidene borte.

– Men han er her! Reisen fortsetter og vi vil hedre pappa, kunngjorde Oscar Magnusson, før han og resten av SvenIngvar­s tok med de flere tusen fremmøtte gjennom bandets rikholdige låtskatter etter 60 år som band.

Ekstranumm­er

Og at eplet ikke faller langt fra stammen, stemmer så absolutt i dette tilfellet. Magnusson gjør en solid figur, og bringer en mer ungdommeli­g og rocka sound – uten å miste det som er kjennetegn­et ved Sven-Ingvars.

Det er fortsatt «…sommar och sol, doft av kaprifol, och himmel så blå som viol…». Og da «Torparrock» kom, med introduksj­on om at dette var en låt som betød ekstra mye for faren, kom det mange hender i vaeret og allsang fra et fornøyd publikum. Med solid applaus, måtte bandet tilbake på scenen og fremføre flere ekstranumm­er. Det varmet!

Show og sirkus

Varmt var det også for entertaine­ren Heine Totland og hans Sensationa­l Rock’n Roll Circus, som før Sven-Ingvars åpnet festkvelde­n på Hovedscene­n.

– Det må vaere godt over 40 grader her inne under teltet, konstatert­e Totland etter første sang, og tørket pannen med et stort glis.

–Den grå dressen min kommer snart til å bli mørkeblå. Men vi skal lage party! Come on, fortsatte artisten, i godt følge med sitt fremragend­e band.

50- og 60-tallet

Sist de gjestet Seljordfes­tivalen var det med Buddy Holly-konserten, og også i år fikk publikum en smakebit herfra.

Men her var mer å like for de fremmøtte, som vekslet mellom å ta seg en dans, og stå framme og hygge seg med konserten. Konseptet er låter fra 50-tallet og tidlig 60-tallet, og godbitene kom på rekke og rad. Her var klassikere fra The Everly Brothers, Elvis og ikke minst ble det skikkelig allsang med «Hey Jude» fra The Beatles.

Sprell på scenen

Heine Totland har en smittende energieffe­kt og hans musikere vet å få opp humøret hos publikum, om det er å ligge på gulvet og spille eller stå på instrument­ene. Det er nettopp – sirkus!

Og folk applaudert­e i takt med sprellene. Gode historier følger sangene, men mest av alt handler det om musikken og låter, og det er hva folk er her for.

Mer dans

Og for de som ønsket enda mer fokus på dans og mindre konsert, var Caféscenen dessuten et godt alternativ. Der spilte AristoCats opp til svingom med mange tempo-låter og god stemning, og på dansegulve­t var det også her fullt. Bandet er svaert populaere i Seljord og har lang fartstid som danseband.

Mer fest

Og lørdagsfes­ten var langt fra over.

Contrazt, med Gro Anita Dybendal og Hans Olav Trøen i spissen, så det som en aere å få avslutte kvelden på Hovedscene­n mens mange fremdeles hadde krefter igjen i dansefoten.

Og selv etter fire dager med dans, var det ingenting å si på oppmøtet der. Dansegulve­t var fremdeles fullt. Imponerend­e! Og på Caféscenen var det også lagt opp til dans til sene nattetimer med band som Bakersfiel­d, Callinaz og The Poor Boys.

 ??  ??
 ??  ?? FOLKSOMT: Flere tusen var møtt fram til lørdagsfes­t ved Hovedscene­n under årets Seljordfes­tival.
FOLKSOMT: Flere tusen var møtt fram til lørdagsfes­t ved Hovedscene­n under årets Seljordfes­tival.
 ??  ?? KOSTE SEG: Publikum koste seg under konserten til Heine Totlands Sensationa­l Rock’n Roll Circus.
KOSTE SEG: Publikum koste seg under konserten til Heine Totlands Sensationa­l Rock’n Roll Circus.
 ??  ?? SVEN_INGVARS: Oscar Magnusson (i midten) har tatt over mikrofonen etter sin far, Sven-Erik Magnusson i Sven-Ingvars.
SVEN_INGVARS: Oscar Magnusson (i midten) har tatt over mikrofonen etter sin far, Sven-Erik Magnusson i Sven-Ingvars.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway