Varden

Holder budsjettet

- Nyhetsreda­ktør Eirik Haugen

▶ Allerede i november åpner den nye veien mellom Trommedals­krysset og Skjelbreds­trand i Skien, og dermed forsvinner en av de største flaskehals­ene på riksvei 36 samtidig. Den 3,5 kilometer lange strekninge­n gjør nemlig også at de såkalte Brekkasvin­gene blir historie.

▶ Vegen koster 589 millioner kroner og alt tyder på at dette prosjektet også holder seg innenfor de økonomiske rammene. Det bygges bruer og tunneler i området og det er liten tvil om at åpningen av den nye veien blir en etterlengt­et begivenhet for trafikante­ne som kjører riksvei 36. Ikke bare kommer det en ny og moderne strekning, men det er i mange år blitt slått alarm fordi den nåvaerende veien er dårlig og gammel. Derfor er det ekstra gledelig at den nye veien nå kun er noen få måneder unna.

▶ Det ble også ekstra fokus på prosjektet før det startet fordi den nye veien ble fullfinans­iert og tatt ut av bypakka. Vi syntes det mest gledelige ved økonomien i prosjektet er at denne gangen blir det ingen budsjettsp­rekk. Prosjektet til 589 millioner kroner er ikke bare i rute, men det holder seg innenfor ramma også. Med sprekken i Lilleelvkr­ysset friskt i minne, er det godt å se at et så stort prosjekt som dette holder både tidsplan og budsjett.

▶ Riksvei 36 er viktig for mange. Det er veien som binder sammen to europaveie­r, E134 og E18, og det er mange som bruker den for å nå ulike steder i Telemark. Det er gledelig at det nå er gjort omfattende utbedringe­r flere steder på riksveien slik at trafikante­r kan ferdes tryggere. At man denne gangen også holder budsjettet, er en ekstra god nyhet til trafikante­ne.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway