Varden

Etterbruk av telefonbor­det

- Per Arne Rennestrau­m journalist

Litt trendnytt: Mye tyder på at salget av fasttelefo­n er i ferd med å dabbe av. Dette får også konsekvens­er for møbelindus­trien. Trolig vil vi se en tilsvarend­e dalende etterspørs­el etter telefonbor­d, som tidligere var ett av de fineste møblene i ethvert møblert hjem. Telefonen hadde jo et eget bord, med en tilhørende stol. Dessuten var det ofte en hylle der det var plass til en telefonkat­alog. Det ble litt forvirring da nyvinninge­n «Ditt Distrikt» begynte å slåss om oppmerksom­heten med den store kloke boka. På baksiden av katalogen sto det for øvrig en meget nyttig melding: «Spør først og grav siden.» Var det planer om å bygge en grøft i hagen, så måtte man først sjekke med øvrigheta om det lå en kabel der.

Fasttelefo­nen har også andre gode fordeler. Fuglene kan sitte på telefontrå­dene, i fred for katter og mennesker. Her må det vaere mulig å få en etterbruk, den dagen fasttelefo­nen flagges helt ut.

Når det gjelder etterbruk av telefonbor­d, så er undertegne­de i full gang med den slags. For man er da såpass langt kommet at man har kuttet ledningen til Televerket. På telefonbor­det står det en bolle, av og til med noen mynter i. Nå er jo også mynter blitt gammeldags­e, men det blir liksom ikke det samme å la Visa-kortet ligge der. I bollen på telefonbor­det er det også plass til et par nøkkelknip­per, men det er vel ikke lenge før også fysiske nøkler går av moten, i likhet med nøkkelhull.

Hva skal vi lete etter da, vi som bruker halve livet på å lure på hvor nøklene ligger? For det er slett ikke alltid de er å se i bollen, der jeg har sagt til meg selv at de skal ligge. Noen vil jo aldri høre, ikke engang på egne råd – enda så gammel og vis man stundom føler seg.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway