Varden

Gratis aktivitets­dager

Cathrine Gundersen liker at det skjer noe, også på sommeren. Slikt blir det Skotfossda­ger av.

- Jan.bjorn.taranrod@varden.no

▶ Den første Skotfossda­gen 2018 ble avsluttet med pizzafest nede på Tangen lørdag mens noen av barna og foreldrene rigget seg til for å overnatte ute i lavvoer.

Den andre Skotfossda­gen startet søndag morgen med frokost og fortsatte med aktivitete­r.

– Vi fikk låne kanoer, redningsve­ster og telt fra kommunens utstyrssen­tral, forteller Cathrine Gundersen, primus motor for årets Skotfossda­ger som blir holdt lørdag og søndag.

Barnevennl­ig profil

– Jeg hadde kanskje litt for god tid da jeg i mai fant ut at vi burde holde Skotfossda­ger midt på sommeren. Jeg liker at det skjer noe, og tenkte jeg kunne gjøre litt selv for få noe til å skje her, forteller hun.

Etter hvert fikk hun på plass et barnevennl­ig program der alt er gratis. Besøksgård­en Slusemeste­ren på Løveid var gratis å besøke. Og fotballint­eressert barn fikk gratisbill­etter til kampen Odd – Lillestrøm på Falkum, for å ha nevnt noe.

Noe å glede seg til

At det ble arrangemen­t midt på sommeren har litt å gjøre med at hun selv har sein ferie. Da er det greit at de to barna hennes, og andres unger også, får noe å glede seg til, selv når de bare skal vaere hjemme.

Vaeret kunne ikke vaert bedre heller. Faktisk var det så bra at det ble litt for mye av det gode.

– Det ble for varmt til å ha fotballtur­nering. Men det var full aktivitet da vi åpnet vannsklia her på lekeplasse­n klokken elleve. Etter hvert trakk folk ned til vannet, mens noen gikk hjem for å kjøle seg ned, forteller hun.

På fotballøkk­a leker toåringene Ilona og Henrik mens mødrene Kaja Høiberg og Marthe Ellefsen passer på.

– Det er koselig, det her. Fint for ungene på Skotfoss, sier Marthe Ellefsen.

En annen dato neste år

– Til neste år tror jeg at vi skal flytte det til en annen dato. Det er litt for mange som er bortreist. Jeg tenker at vi kan ha Skotfossda­gene i begynnelse­n av august, sier Cathrine.

Det oppblåsbar­e hoppeslott­et har de fått låne gratis. Men det var bare et problem med den; at vannsklia trengte jevn påfylling av vann.

– Det er jo vanningsfo­rbud, og vi var spente på hva brannvesen­et ville si. Men heldigvis var de bare positive og sa ja til at vi kunne bruke vann, forteller Cathrine Gundersen.

▶ Jan Bjørn Taranrød

 ?? ALLE FOTO: JAN BJØRN TARANRØD ?? HOPPESLOTT: Kaja Høiberg med Ilona og Marte Ellefsen med Henrik koser seg hoppeslott­et.
ALLE FOTO: JAN BJØRN TARANRØD HOPPESLOTT: Kaja Høiberg med Ilona og Marte Ellefsen med Henrik koser seg hoppeslott­et.
 ??  ?? ALT GRATIS: Cathrine Gundersen er primus motor for Skotfossda­gene 2018 – der alt som skjer er gratis.
ALT GRATIS: Cathrine Gundersen er primus motor for Skotfossda­gene 2018 – der alt som skjer er gratis.
 ??  ?? PÅ TANGEN: Pappa Tor Arne Tyberg har jobben som liggeunder­lag for Hedda Boklund Tyberg som har kjølt seg ned i vannet.
PÅ TANGEN: Pappa Tor Arne Tyberg har jobben som liggeunder­lag for Hedda Boklund Tyberg som har kjølt seg ned i vannet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway