Varden

KriseiFram Larvik

Sannidal JFF og Kroken JFF venter naermere 1.000 deltakere når NM i jegertrap og leirduesti arrangeres denne uken.

-

Annendivis­jonslaget Fram Larvik er i skikkelig trøbbel. Nå ønsker man å utsette kampen mot Nybergsund på grunn av spillerman­gel.

Fram fikk kjørt seg skikkelig mot Elverum og tapte 0–7 på bortebane lørdag. Skadekrise­n i klubben tvang trener Petter Belsvik til å sette inn på sportslig leder Ørjan Berg Hansen.

Det endte med at Berg Hansen også måtte ut med skade. Han hadde da erstattet den skadde backen Martin Gundersen. For øyeblikket har Larvik-laget hele tolv spillere ute med skader.

Mot Nybergsund mangler også to spillere med karantene. Kampen er saerdeles viktig der lagene kjemper mot nedrykk.

– Jeg tviler rett og slett på om vi klarer å stille lag. Vi må søke NFF om å få utsatt kampen, for det er ingen vits i å reise til Trysil med for få spillere. Jeg håper både NFF og Nybergsund viser forståelse for den situasjone­n som vi har kommet i, sier Belsvik til Østlands-Posten.

Økonomien i Fram gjør at klubben ikke har penger til å hente nye spillere. Det går mot en tøff kamp for å unngå nedrykk til nivå fire. (NTB) ▶ SANNIDAL/KROKEN

Sannidal JFF og Kroken JFF venter naermere 1000 deltakere når norgesmest­erskapene i jegertrap og leirduesti arrangeres denne uken.

Naboforeni­ngene samarbeide­r om årets norgesmest­erskap hvor Sannidal JFF arrangerer jegertrap, mens Kroken JFF tar seg av leirduesti­en.

Lenge siden sist

Vi må helt tilbake til 1982 for å finne en telemarksk­lubb som sist påtok seg dette store arrangemen­tet. Jegertrap og leirduesti hører inn under Norges Jegerog Fiskerforb­unds konkurrans­eprogram, og er per i dag de to største mesterskap­ene innen leirduesky­ting.

På standplass i årets norgesmest­erskap i jegertrap finner vi hele 12 tidligere mestere, blant dem Jostein Nesland fra Kroken

JFF, som vant både i 2006 og 2013.

Stevnegene­ralen i Sannidal, Trond Haugholt stiller selvsagt på standplass. Haugholt ble norgesmest­er i 1979 og er kanskje den skytteren som har kvalifiser­t seg til flest finalelag i denne greinen.

Påmeldt er også de tre siste års mestere: Erlend Olof Fredin, Verdal, Johan Harstad, Gjemnes og Bent Døving fra Ørskog.

I de siste års mesterskap har telemarkin­gene vaert med å prege denne skytegrein­en med flere pallplasse­ringer, og mange lokale skyttere vil nok ha et ord med i laget når medaljene skal deles ut kommende søndag.

I lagmesters­kapet er det også ventet hard kamp, og begge arrangørfo­reningene har tidligere vunnet dette mesterskap­et. På bakgrunn av resultaten­e så langt i sesongen stiller Skien JFF som en av favoritten­e i årets lagmesters­kap.

Kongepokal i Kroken

Kongepokal­en går på rundgang mellom flere skytegrein­er i NJFF, og i år skal pokalen deles ut under norgesmest­erskapet i leirduesti i Kroken. Det er så langt arrangøren­e kjenner til første gang en kongepokal deles ut i Drangedal.

På startlista i leirduesti finner vi også 12 tidligere mestere som skal prøve å kopiere bedriften, men som i jegertrap er det mange skyttere som kan gå til topps under årets mesterskap.

Lørdag får vi svaret på hvem som kan ta med seg kongepokal­en hjem.

Fjorårsvin­ner John Ole Elset Nordskog fra Siljan JFF er påmeldt. Det samme er klubb-

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? TRØBBEL: Petter Belsvik og Fram Larvik er i trøbbel.
FOTO: NTB SCANPIX TRØBBEL: Petter Belsvik og Fram Larvik er i trøbbel.
 ??  ?? SPENNINGSF­YLT: Trond Haugholt(t.v.), Johan Skalvik og Harald Haugom spår spenningsf­ylte dueller når norgesmest­eren i jegertrap skal kåres på Sannidal Skytesente­r.
SPENNINGSF­YLT: Trond Haugholt(t.v.), Johan Skalvik og Harald Haugom spår spenningsf­ylte dueller når norgesmest­eren i jegertrap skal kåres på Sannidal Skytesente­r.
 ??  ?? KONGEPOKAL: Ole Morten Aakre, Jon André Nesland og Jan Arild Sand gleder seg
KONGEPOKAL: Ole Morten Aakre, Jon André Nesland og Jan Arild Sand gleder seg

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway