Varden

Løp inn til ny norgesreko­rd

-

Line Kloster greide EMkravet da hun satte norsk rekord med 23,21 på 200 meter lørdag. Hun slo Helene Rønningens bestenoter­ing med seks hundredels sekund.

28-åringen satte den knallsterk­e tiden under et stevne i Sveits med 2,0 m/s i medvind, akkurat innenfor lovlig grense. Kloster tok over norgesreko­rden på dagen en måned etter at Rønningen løp inn til 23,27 under Bislett Games.

Hun slo sin egen personlige rekord med 19 hundredele­r. Med det klarte Kloster også EM-kravet på 200 meter, som lyder på 23,40, Norge har tre kvinner som har greid kravet på distansen denne sesongen.

– Dette var utrolig digg. Jeg var riktignok veldig heldig med vinden, men samtidig var jeg i ledelsen allerede i utgangen av svingen, så hadde jeg hatt noen til å pushe meg helt inn tror jeg det kunne gått enda fortere. Normalt er jeg jo heller ikke i toppform før senere i sesongen. Uansett gir dette meg en enorm selvtillit med tanke på det som skal skje senere i år, sier Kloster til friidrett.noog viser til EM i Berlin i august.

Det var ikke bare på 200 meter at Kloster imponerte lørdag. Vidar-løperen satte personlig rekord med 11,69 (+1,5 m/s) på 100 meter. Tidligere har hun løpt 11,89 på distansen under godkjente vindforhol­d (Oslo, 2013).

– Det har vaert en utrolig dag, og jeg er kjempeforn­øyd med rekorden (200 meter) og pers på 100 meter, sier Kloster.

(NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? REKORD: Line Kloster har satt ny norgesreko­rd på 200 meter med 23,21.
FOTO: NTB SCANPIX REKORD: Line Kloster har satt ny norgesreko­rd på 200 meter med 23,21.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway