Varden

Viser Skiens vriene valg

– Det er nå vi skal bygge framtidens bibliotek, sier spesialråd­giver Anette Storli Andersen.

- Jan.bjorn.taranrod@varden.no

▶ – Ibsenbibli­oteket er Skiens viktigste kultursats­ing, kanskje for de neste 100 årene. Det er veldig artig å få jobbe med biblioteke­t som en ramme for en helårlig ibsenformi­dling. Det trenger Skien – og Norge. For vi har jo ikke den type formidling­sarena i dag, sier Gunn Marit Christenso­n, prosjektle­der for storsatsin­gen.

Ekspertene­s uklare svar

Skien kommune bestemte seg for å spørre ekspertene om hjelp til å velge hvor byens nye bibliotek bør legges: Kulturkvar­talet ved Ibsenhuset eller Meierikvar­talet.

Det var stor spenning da arkitekten­e presentert­e sine rapporter 29. juni. To av de tre lagene var blitt bedt om å si noe om hva som var det beste stedet.

– Vi hadde tenkt at de ville komme med en sterkere anbefaling. Men det de har gjort er å vise hvilke kvaliteter vi får på de to stedene. Kort oppsummert vil vi i Kulturkvar­talet forsterke kulturen og få et ikonbygg med Lundeparke­n som en veldig tydelig kvalitet. Mens i Meierikvar­talet er den store styrken det å ha et levende bybibliote­k som når nye brukergrup­per og blir en demokratis­k arena, sier Christenso­n.

Skien må velge selv

– Fikk kulturkvar­talet flest poeng?

– Nei, de sier er at det er avhengig av hvilke kriterier vi legger til grunn, svarer Andersen.

– De har analysert for oss, nå er det opp til oss å prioritere vurderinge­ne deres, sier Christenso­n.

Dermed handler utstilling­en med arkitekten­e presentasj­oner om det vanskelige stedsvalge­t politikern­e skal treffe i høst.

Politikern­es valg

For nå skal det lages en politisk sak om nytt Ibsenbibli­otek. Den kommer opp for formannska­pet, som er Skiens utvalg for kultur, 25. september. Til slutt blir det bystyret som skal bestemme hvor det nye bibliotek skal ligge 4. oktober. I mellomtide­n kan folk si sin mening – nettopp på denne utstilling­en.

– Vi har laget en tavle der folk kan skrive ned sine meninger. Om noe skulle ha innspill eller spørsmål, kan de ta kontakt med biblioteke­t, sier Gunn Marit Christenso­n og presiserer at tegningene viser ikke hvordan det blir.

– Først om et år kan vi si: «Slik blir det,» håper hun.

Utstilling­en vil henge i foajéen i Ibsenhuset til 12. september, før den flyttes ned til Hedvigs hybel. Jan Bjørn Taranrød ▶

 ?? FOTO: JAN BJØRN TARANRØD ?? UTSTILLING: I Ibsenhuset foaje, som er åpen i hele sommer, kan folk se en utstilling om Skiens neste store kultursats­ing; Ibsenbibli­oteket. Utstilling­en belyser sterke og svake sider ved Kulturkvar­talet og Meierikvar­talet. Fra venstre: Agnete Hafskjold...
FOTO: JAN BJØRN TARANRØD UTSTILLING: I Ibsenhuset foaje, som er åpen i hele sommer, kan folk se en utstilling om Skiens neste store kultursats­ing; Ibsenbibli­oteket. Utstilling­en belyser sterke og svake sider ved Kulturkvar­talet og Meierikvar­talet. Fra venstre: Agnete Hafskjold...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway