Varden

Hotellet som gir bort mat

-

▶ Clarion Collection Hotel Bryggepark­en i Skien har bestemt seg for å gi bort mat som ellers skulle vaert kastet. På den måten sørger hotellet for at noen som trenger det, kan få et måltid eller flere. Hotellet er en av flere private aktører som sørger for denne matordning­en i Skien.

▶ Det er brukerne av Skien Diakonale senter som får nyte godt av dette. Ifølge daglig leder Alexander Gunnerud ved senteret er det mellom 30–50 personer som får mat og matposer gratis på senteret fra søndag til fredag. Gunnerud sier at Skien Diakonale senter neppe hadde hatt råd til å drive dette arbeidet uten bidrag fra private og sier maten de får er verdt mellom 500.000 og en million kroner i løpet av ett år.

▶ Det er mange hoteller og restaurant­er som sørger for at mat ikke blir kastet, men isteden solgt billig eller gitt bort til folk som trenger det. Fra før finnes det egne apper der målet er at du kan hente overskudds­mat for en billig penge og det har blitt satt et fokus på all maten som blir kastet i samfunnet vårt. Ofte er det ingenting i veien med maten og det er flott at det finnes noen som ser på alternativ­e løsninger til å kaste den.

▶ – Hvis alle bedriftene hadde bidratt med lite grann, så hadde vi fått et mye bedre bymiljø, sier hotelldire­ktør Trond Herrefoss. Han oppfordrer alle i Skien til å hjelpe de som trenger det mest. Vi syntes også dette er et fint tiltak og tror flere hoteller og restaurant­er i Telemark kunne bidratt på liknende måte. Her hjelper man andre, samtidig som man tar tak i et stort samfunnspr­oblem med mengder med helt fin mat som blir kastet hver eneste dag.

 ??  ?? Nyhetsreda­ktør Eirik Haugen
Nyhetsreda­ktør Eirik Haugen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway