Varden

200 får feriere gratis

Ikke alle har foreldre kan ta barna med på ferie. Røde Kors’ «Ferie for alle» er et gratis ferietilbu­d for slike familier.

- Jan.bjorn.taranrod@varden.no

▶ – I sommer er barn og voksne fra 55 familier med Røde Kors på ferie. Samlet er det rundt 200 personer, forteller Anne Solberg Hals i Telemark Røde Kors.

Da søknadsfri­sten om å bli med gikk ut første mai, hadde 82 familier søkt.

Seilferie

– Det vil si at det dessverre ble en del familier vi ikke hadde plass til. Det forteller litt om at behovet er stort for et slikt tilbud som «Ferie for alle». Telemark ligger over landsgjenn­omsnittet i bruken av dette ferietilbu­det, fordi det er mange familier som sliter økonomisk, sier Anne Solberg Hals.

Denne uken går en av tre seilferier langs Telemark-kysten i Røde Kors-regi. Da får fire større barn besøke Jomfruland, og andre steder. De får bade og laere om båtliv og sjøvett.

– De var veldig fornøyde, de som var med på de to første seilturene, og de var veldig heldige med vaeret, sier Hals.

Sju ferieturer i sommer

Totalt er det sju ferieturer, der seks av turene er med overnattin­ger, blant annet hyttetur til Solsjø i Larvik. Og så er det en dagstur til Tusenfryd.

– Jeg tenker at «Ferie for alle» er et helsefremm­ende tiltak. Det er lettere for disse barna, når de begynner på skolen igjen, å kunne fortelle at de har vaert i Dyreparken, for eksempel, mener Hals.

– Alt dette hadde ikke vaert mulig uten innsats fra frivillige, både nye og gamle. Frivilligl­eder Trine Rabben er en av dem. Jeg tror hun er med på nesten alle turene. De frivillige er til stede døgnet rundt for at ferien skal bli en fin opplevelse for disse familiene, forteller Anne Solberg Hals.

– Trenger ferie som Nawras (17)

En «Ferie for alle» er akkurat avviklet i Langesund. Deltakerne bodde på Quality Hotell Skjaergård­en fra søndag til onsdag og var blant annet med båten «Flesa» en tur på sjøen. En av de Røde Kors-frivillige da var Nawras Bin Khadra (17).

– Han var på opplaering som leder og er skikkelig bitt av frivilligb­asillen. Han kommer vi til å se mere av. Vi trenger flere ledere som han. De fleste lederne er damer, men vi skulle gjerne hatt flere ungdommer og menn i troppen av frivillige. Det er bare å melde seg, damer også, oppfordrer hun. For det er mange ferier som skal avvikles i løpet av et år: To turer rundt jul, og turer i vinter-, påske- og høstferien­e, samt de sju i sommerferi­en.

▶ Jan Bjørn Taranrød

 ?? FOTO: BJØRN RUNAR FOSS SODELAND ?? FERIE FOR ALLE: Frivillig-leder og ferievert Nawras Bin Khadra (17) med to av guttene om bord båten Flesa.
FOTO: BJØRN RUNAR FOSS SODELAND FERIE FOR ALLE: Frivillig-leder og ferievert Nawras Bin Khadra (17) med to av guttene om bord båten Flesa.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway