Varden

Ni av ti fikk innfridd sitt skoleønske

-

92 prosent av søkerne til videregåen­de skole i Telemark fikk oppfylt sitt første ønske.

I alt har knapt 6.000 av de 6.500 søkerne fått tilbud om skoleplass. Dette melder Telemark fylkeskomm­une etter 2. inntaksrun­de til skolene nå er klar. Inntaket ble klart rett før helga.

Tallet på 92 prosent gjelder alle nivåer i videregåen­de skole. Det er lavere på VG1-nivå. Der har 85 prosent fått innfridd sitt førsteønsk­e. Dette er på samme nivå som i 2017.

Søknadsfri­sten var 1. mars. Første inntak var i mai. 120 av søkerne som da fikk tilbud om plass har av ulike grunner takket nei eller sagt fra seg skoleplass­en.

Neste inntaksrun­de er 1 august. Alle søkere med ungdomsret­t vil da få et tilbud, slik de har rett til. Søkere med voksenrett og søkere fra andre fylker vil da vaere med å konkurrere om ledige skoleplass­er I Telemark.

Svarfriste­n for å takke ja til skoleplass etter inntaket som nå er gjort, er 12. juli.

– Elektro har som alltid stor oversøknin­g. Også helsefagut­danningen på Skogmo er som vanlig veldig populaer, sier inntaksled­er i Telemark fylkeskomm­une, Marianne Dahl-Hansen.

Under justeringe­n av skoletilbu­det i mars, opprettet fylkespoli­tikerne en ekstra klasse idrettsfag ved Porsgrunn videregåen­de skole, fordi det var stor søkning. Der har det blitt lettere å komme inn.

Et tilbud som nå har usedvanlig god søkning i år er VG1 musikk ved Skien videregåen­de skole. Denne skolen flytter fra skolestart inn i helt nye lokaler på Klosterøya. Men naerskolep­rinsippet som Telemark praktisere­r gjør at det ikke er fritt fram for alle.

 ??  ?? IDRETTSLIN­JA: Er nå som før et populaert tilbud.
IDRETTSLIN­JA: Er nå som før et populaert tilbud.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway