Varden

Kraftig økning i overnattin­ger i mai

2,6 millioner mennesker sov på norske overnattin­gssteder i mai. Det er 6 prosent flere enn i mai i fjor.

-

Ved hotellene var det 1,8 millioner overnattin­ger i mai – en økning på fire prosent fra i fjor, viser tall fra Statistisk sentralbyr­å.

Tsjekkiske gjester

Det kraftigste enkeltøkni­ngen sto tsjekkerne, som tilbrakte nesten> 64 prosent flere netter ved hotellene i mai i år, for.

Også blant amerikaner­ne, som er de utlendinge­ne som tilbringer flest netter på norske hoteller, var det en kraftig økning i antallet hotellover­nattinger.

Kapasitets­utnyttinge­n ved hotellene var likevel lavere enn i fjor.

Økning hittil i år

Samtidig opplevde campingpla­ssene en økning på hele 20 prosent i antall overnattin­ger fra utenlandsk­e turister. Bobiler var den overnattin­gsmåten som økte mest, med hele 32 prosent.

Totalt hadde 10,6 millioner mennesker tilbrakt en eller flere netter på overnattin­gssteder i Norge ved utgangen av mai, noe som er en økning på 400.000 mennesker.

I ferd med å befeste seg

Ole-Henrik Walaker driver Walaker Hotel, som er Norges eldste. Han er blant dem som opplever økningen.

– Vi er så godt som fullbooket fra nå og til begynnelse­n av september. Det er bare et par rom igjen enkelte dager, sier han til Finansavis­en.

Administre­rende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv sier til avisen at alt ligger an til at det blir nok en god sommer for turistnaer­ingen.

– Tilbakemel­dingen er den samme overalt. Så langt ser det veldig bra ut. Norge som ferieland er i ferd med å befeste seg ordentlig, sier Devold.

(NTB

 ?? FOTO: TERJE PEDERSEN, NTB SCANPIX ?? FLERE GJESTER: 2,6 millioner personerov­ernattet på norske hoteller i mai, 6 prosent flere enn året før. Bildet viser Visnes Hotel i Stryn.
FOTO: TERJE PEDERSEN, NTB SCANPIX FLERE GJESTER: 2,6 millioner personerov­ernattet på norske hoteller i mai, 6 prosent flere enn året før. Bildet viser Visnes Hotel i Stryn.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway