Varden

Ny teknologi gir faerre leteaksjon­er for Røde Kors

-

Antall redningsop­pdrag for Røde Kors øker, men ny teknologi gjør at hjelpemann­skapene oftere slipper å lete etter folk.

Hittil i år har Røde Kors vaert ute på 1.025 oppdrag. Av disse var 366 redningsop­pdrag, noe som er en økning på 82 redningsop­pdrag sammenlign­et med i fjor.

En ny utvikling den siste tiden er likevel at det blir faerre leteaksjon­er.

– Dette har en sammenheng med at teknologi gjør det stadig enklere å lokalisere personer. Nye verktøy gjør at du kan sende hjelpemann­skapene nøyaktige koordinate­r dersom du går deg bort. Det er grunnen til at det som tidligere ville vaert en leteaksjon nå blir et henteoppdr­ag, sier landsrådsl­eder for Røde Kors Hjelpekorp­s, Kjersti Løvik, i en pressemeld­ing.

Hun understrek­er samtidig at man ikke skal stole blindt på mobilen.

– Selv om du har med deg mobilen på tur, så kan den gå tom for strøm eller du kan bevege deg inn i et område uten dekning. Da hjelper det lite med mobil. Derfor vil den aldri kunne erstatte kart og kompass. Så bruk kart og kompass, det fungerer alltid, sier Løvik.

(NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? REDDER LIV: Trude Elise Stern, Philip Gabrielsen (t.v.) og Stein Teppen fra Røde Kors Hjelpekorp­s øver på sjøredning med båt ved Sørenga sjøbad.
FOTO: NTB SCANPIX REDDER LIV: Trude Elise Stern, Philip Gabrielsen (t.v.) og Stein Teppen fra Røde Kors Hjelpekorp­s øver på sjøredning med båt ved Sørenga sjøbad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway