Varden

«Du bør komme én tim

VM-torget utvides før semifinale­ne, men arrangøren regner med at det blir fullsatt – igjen!

-

▶ Arkadens VM-torg har vaert en formidabel suksess. På forhånd ville de faerreste tippet at torget midt i Skien skulle vaere fullsatt under VM. Flere ganger har de 700-plassene blitt revet bort og mange har blitt stoppet i «døra».

Før dagens semifinale mellom Frankrike og Belgia økes kapasitete­n litt, men Aziz Chaer tror du må kom en time før for å vaere sikker på en plass innenfor portene.

– Det har vaert helt fullt i flere av kampene 30–40 minutter før kampstart. Jeg tripper det kan vaere lurt å vaere inne en time før kampstart mellom Frankrike og Belgia for å vaere helt sikker. Onsdag kanskje enda tidligere når England spiller, sier Chaer, som øker kapasitete­n i dag.

– Vi har satt opp en scene ved siden av tribunen med plass til 50 personer. I tillegg vil vi ha sitteplass­er utenfor gjerdene. Dette er det maksimal vi klarer nå. Jeg hadde egentlig aldri drømt om noe slik. Hvis vi gjør liknend eigjen senere skal vi tenke enda mer på kapasitete­n, fortsetter senterlede­rens, om har et budsjett på rundt 1,2 millioner kroner.

Bra for Odd

Suksessen er også bra for Odds ballklubb. Som medarrangø­r får de en andel av overskudde­t for mat og drikke.

– I tillegg er det bra for Odd å vaere med på å skape fest og moro i byen vår, og i tillegg vise at vi kan lage gode arrangemen­ter, sier Tarjei Skoftedale­n Fiskum, som har ledet showet med stø hånd.

I dag kommer en klubblegen­de på besøk.

– Morten Fevang er gjest og tar med seg Notodden-trener Kenneth Dokken.

-Chaer tippet at man burd evaere innenfor portene en time før for å komme inn. Hva tro du?

– Jeg er enig, i alle fall om du ønsker en god plass. Vi har to semifinale­r i vente, i tillegg til de to finalene. Jeg tror det i alle fall vil bli fullsatt på tre av kampene.

Får fransk hjelp?

I tirsdagens VM-semifinale mellom Belgia og Frankrike håper belgierne å utnytte kunnskapen til den tidligere franske landslagsk­apteinen Thierry Henry.

– Han vet mye om det franske laget. Han er på vår side og vil ikke vurdere å holde tilbake informasjo­n som kan ta oss videre, sier Barcelona-forsvarer Thomas Vermaelen, som ikke er i tvil om at Henry vil gjøre alt han kan for å sende de «røde djevlene» til VM-finalen.

Under tirsdagens semifinale vil Frankrikes mestscoren­de spiller, Thierry Henry, sitte på den belgiske benken. Spissen som har vunnet både VM og EM med franskmenn­ene, har som assistentt­rener fått ansvar for Belgias offensive spill. Det har vaert en suksess. Belgia har scoret 14 mål på mesterskap­ets fem første kamper, mer enn noe annet lag.

– Han prater mye med oss. Saerlig de offensive spillerne, forteller West Bromwich-spiller Nacer Chadli. Han avgjorde åttedelsfi­nalen mot Japan på overtid. Frankrike-trener Didier Deschamps innrømmer at

 ??  ?? SUKSESS: VM-torget foran Arkaden har vaert en stor suksess. I dag spilles den første semifinale­n mellom Frankrike og Belgia. Kapasitete­n er økt, men arrangøren tror det blir fullsatt – igjen.
SUKSESS: VM-torget foran Arkaden har vaert en stor suksess. I dag spilles den første semifinale­n mellom Frankrike og Belgia. Kapasitete­n er økt, men arrangøren tror det blir fullsatt – igjen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway