Varden

Landslaget får et hjem

Alt tyder på at Norges Fotballfor­bund velger å bygge sitt treningsan­legg på Øvre Romerike.

-

▶ I løpet av høsten bestemmer NFF seg for hvor treningsan­legget skal bygges. Ifølge Romerikes Bladstår det mellom Ullensaker eller Nes.

Lier i Buskerud kan heller ikke helt utelukkes når fotballfor­bundet har vurdert sju mulige steder til sitt finaleheat.

Olaløkka mellom Jessheim og Gardermoen ligger sentralt til.

– For det første er Sand IL den klubben i Norge som har kortest avstand til den store verden, med Gardermoen og hovedflypl­assen i nabolaget. Kommunikas­jonene og infrastruk­turen er den aller beste. Vi ligger ved E6, og har gode tog- og bussforbin­delser. I området finnes en rekke hoteller.

– Grunnforho­ldene er førsteklas­ses, stedsnavne­t Sand sier alt i så måte. Sand ligger ved en by i utvikling, Jessheim, og vi har kort vei til og fra Oslo, sier lederen av Ullensaker idrettsråd Jan Ivar Engebretse­n til RB.

Funnefoss/Vormsund på sin side håper å lokke NFF til Opakermoen.

– Tomteprise­ne gjør det trolig mye billigere å bygge i Nes. Fu/Vo har status som kvalitetsk­lubb, og vi disponerer et anlegg som inneholder noe av det NFF etterspør, blant annet et klubbhus som også kan brukes av NFF. Ved idrettsanl­egget planlegges skole og barnehage, sier Tom Hagen, leder i Fu/VO. De håper flystøy skal få fotballfor­bundet til å vrake Sand IL sine planer ved Jessheim.

– Hos oss er det null flystøy, i motsetning til i Ullensaker. Det må vaere en klar fordel. Vi har også sendt inn dokumentas­jon som viser mindre nedbør i Nes enn Ullensaker. Også det en opplagt fordel i våre øyne.

A-landslaget har i årevis vaert på flyttefot rundt Oslo-gryta. Åråsen (Lillestrøm), Nadderud (Stabaek) og Bislett (Oslo) har alle vaert brukt i tillegg til Ullevaal. Lenge har NFF ønsket et eget treningsan­legg for sine landslag.

(NTB)

 ?? FOTO: HEIKO JUNGE / NTB SCANPIX ?? ÅRÅSEN: Lars Lagerbäck (t.v.) og Norge i aksjon på treningsfe­ltet til Lillestrøm på Åråsen i fjor.
FOTO: HEIKO JUNGE / NTB SCANPIX ÅRÅSEN: Lars Lagerbäck (t.v.) og Norge i aksjon på treningsfe­ltet til Lillestrøm på Åråsen i fjor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway