Varden

Notodden møter Drammen i NM

Kragerø-trener Andre Saeteren frykter at de skal oppleve et tap det kan bli snakket om når de får besøk av landets beste lag i august, men tar det som en utfordring.

- KRAGERØ ▶ Nils-Tore Olsen nils-tore.olsen@varden.no

NM-rundene i håndball er satt opp. På kvinneside­n skal Gjerpen spille borte mot Runar (2. divisjon), mens Notodden får besøk av Pors.

Den utvilsomt største utfordring­en har Kragerøs 2. divisjonsl­ag fått. De møter en motstander av høy internasjo­nal klasse. 29. august kommer Emilie Hegh Arntzens Vipers på besøk.

Jentene fra Kristiansa­nd var landets beste lag i fjor og fylte opp premieskap­et med cup-, serie og sluttspill­mesterskap. Trippel, med andre ord. Og de spilte også i finalen i EHF-cupen.

Legg til at Kragerø trolig stiller med de talentfull­e 16-åringene Malin Johansen og Helene Rinde som keepere, mens Vipers kan bruke Katrine Lunde eller Sakura Hauge (japansk landslagsk­eeper).

– Det var både artig og overrasken­de å få vite ta vi ble satt opp mot Vipers. Først håpet jeg på et 2. divisjonsl­ag slik at vi ville hatt muligheten til å gå videre. Men når det først blir slik, med de ambisjonen­e våre unge jenter har, så blir det vanvittig moro å få besøk av Vipers i Kragerøhal­len. Det må jo vaere drømmen for flere og skal gi en god sportslig opplevelse. Så får jeg håpe at jentene ikke tenker for mye. Dette er en kamp vi garantert taper – med solide sifre. Så får vi håpe at vi klarer å score noen mål, slik at det ikke blir helt skremmende, sier Saeteren.

I de to første NM-kampene i fjor vant Vipers 45–14 og 46–21 mot henholdsvi­s Grane Arendal og Ålgård.

31,7 mål i elitekampe­ne

Treneren har tatt en raks titt på forrige sesongs statistikk.

– Vipers scoret gjennomsni­ttlig 31,7 mål i hver eliteserie­kamp forrige sesong. Vi overlevde i 2. divisjon i den siste serierunde­n med hjelp fra to andre lag, scoret 23 og slapp inn 27 i gjennomsni­tt. Og jeg så at flere av kampene Vipers spilte mot elitelag scoret de opp mot 38 mål. Her kan det fort bli scoringsre­kord, sier treneren, som raskt får høre fra Varden at det trolig ikke skjer.

I sesongen 1997/98 vant Grenland Håndball hele 83–6 mot Seljord i 4. divisjon for herrer og ble registrert som den største seieren i den norske utgaven av Guinness rekordbok.

– Hae! Er det mulig, da? Så mye blir det i alle fall ikke, men over 50 er jo ikke urealistis­k.

– I løpet av hele ditt håndballiv, har du vaert med i en kamp hvor det har vaert en større favoritt enn dette?

– Nei, det har jeg ikke. Dette blir lilleputte­r mot en stormakt. Vi kommer ikke til å vinne denne krigen, men vi skal ha moral, kjempe hardt og gjøre vårt beste.

Fest og forbilder

Saeteren er glad for at mange kan møte sine helter.

– De unge spillerne får møte sine forbilder og spillere man har sett fra landslaget tidligere. De er jo inspireren­de og kanskje kan de som tør å spørre Vipersspil­lerne også få noe gode råd på veien. Dessuten får de en mulighet til å bli oppdaget av en eliteklubb.

– I tillegg håper jeg at Kragerøhal­len fylles for en håndballfe­st, og at vi skaper litt liv og røre. Det trenger vi.

Ungt lag

Sesongen ambisjoner er ikke forskjelli­ge fra forrige.

– Vi har som mål å klare oss

i 2. divisjon neste sesong også. Når flere av våre og unge sultne spillere får etablert seg, så håper jeg at vi kan etablere oss over bunnstride­n i divisjonen. Noe mer kan ikke Kragerø forvente. Vi er en breddeklub­b, som mister spillere i den alderen der de kan ta steg opp fra 2. divisjon. Det viktigste for oss er å ha et lag i denne divisjonen slik at de yngste har noe å strekke seg etter.

– Hvor mange spillere har dere?

– I stallen har vi rundt 15-16 spillere. Vi har fire damespille­re tilgjengel­ig, ellers er det primaert spillere født i 2000-2002. – Har dere mistet mange? – Nei, men vi kommer nok til å merke at Pia Tomine Gundersen har gått til Grane Arendal.

Kragerø serieåpner borte mot Pors 16. september.

 ??  ??
 ??  ?? MESTERE: Emilie Hegh Arntzen og Vipers er regjerende trippelmes­tere. De møter Kragerø i dne andre NM-runden.
MESTERE: Emilie Hegh Arntzen og Vipers er regjerende trippelmes­tere. De møter Kragerø i dne andre NM-runden.
 ??  ?? TØFF START: Kragerø-trener Andre Saeteren skal forberede jentene til møte med fjorårets treippelvi­nner, Vipers til runde 2 i NM. Kampen spilles 29. august i Kragerøhal­len.
TØFF START: Kragerø-trener Andre Saeteren skal forberede jentene til møte med fjorårets treippelvi­nner, Vipers til runde 2 i NM. Kampen spilles 29. august i Kragerøhal­len.
 ?? BEGGE FOTO: NILS-TORE OLSEN ??
BEGGE FOTO: NILS-TORE OLSEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway