Varden

Tørrlagt i 10 dager

Mets sportsbar får inndratt skjenkebev­illingen i 10 dager etter å ha pådratt seg i alt 18 prikker over to år. Daglig leder for baren, Johnny Wülfken, roser Skien kommune for ryddig saksbehand­ling.

- Tore.svarverud@varden.no

▶ Sportsbare­n ved Handelstor­get i Skien må holde kranene stengt fra og med 12. til og med 22. august. Den siste hendelsen som baren får kritikk for, fant sted lørdag 26. mai i år. Denne kvelden var skjenkeare­alet utvidet med et telt utenfor i forbindels­e med finalen i Champions League i fotball, men vaktholdet her fungerte ifølge skjenkekon­trollørene svaert dårlig. Flere gjester forlot skjenkeare­alet med alkoholhol­dig drikke, og en gjest som var åpenbart påvirket av rusmidler fikk både adgang og servering. Vedkommend­e ble senere hentet av ambulanse og framsto da som bevisstløs, heter det i varselet om vedtak.

Utsatt til august

Hendelsen medførte 8 prikker, og det ble varslet 20 dagers inndragels­e av bevillinge­n, i hovedsak i juli.

– Det er nå redusert til 10 dager og flyttet til august, opplyser kommunens saksbehand­ler Eva Ulvin.

Wülfken driver sammen med Heidi C. Olsen i alt fire serverings­og cateringbe­drifter i Grenland. Også en annen av deres bedrifter, Gimle pub ved Dizzie Tunes plass, har fått varsel om at skjenkebev­illingen kan bli inndratt for noen dager. Her har kommunen reagert på grunnlag av en politirapp­ort. Denne saken er fortsatt under behandling, og klagefrist­en er ikke gått ut. Wülfken ønsker derfor ikke å kommentere den ennå.

17. mai

Utestedet Bar i Kongens gate mistet skjenkebev­illingen i ti dager. Det skjedde etter en kontroll 17. mai, hvor kontrollør­ene reagerte på både servering til berusede gjester og ølreklame på bordene. Det ga i alt åtte prikker, men baren hadde seks fra før.

Også her var et opprinneli­g bestemt at de måtte holde stengt i juli, men dette et utsatt. Datoer for når de må holde stengt er foreløpig ikke klare. ▶ Tore Svarverud

 ?? FOTO: TORE SVARVERUD ?? MISTET KONTROLLEN: En lørdagskve­ld i mai i år gikk det etter skjenkekon­trollørene­s mening litt for vilt for seg på Mets Sportsbar i Skien.
FOTO: TORE SVARVERUD MISTET KONTROLLEN: En lørdagskve­ld i mai i år gikk det etter skjenkekon­trollørene­s mening litt for vilt for seg på Mets Sportsbar i Skien.
 ??  ?? 18 PRIKKER: Prikksyste­met fører til at flere episoder til sammen kan gi inndraging av skjenkebev­illingen, som det har gitt for Mets.
18 PRIKKER: Prikksyste­met fører til at flere episoder til sammen kan gi inndraging av skjenkebev­illingen, som det har gitt for Mets.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway