Varden

Disse har fått prikker

-

Disse stedene med salgs- og skjenkebev­illing for alkohol i Skien har for øyeblikket tellende prikker for uregelmess­igheter.

▶ Prikktilde­lingsystem­et, som er fastsatt gjennom Alkohollov­en og kommunenes alkoholpol­itiske handlingsp­laner, har som en standard reaksjon at 12 prikker i løpet av to år skal gi en inndraging av bevillinge­n i en uke.

Salg eller skjenking til personer under 18 år, brudd på kravet til forsvarlig drift og hindring av kommunal kontroll skal gi åtte prikker. Salg eller skjenking til berusede personer og salg etter stengetid eller til mindreårig­e skal gi fire. To prikker skal blant annet gis for at berusede personer er til stede på et skjenkeste­d, mens en prikk skal gis blant annet for konsum av medbrakt alkohol.

I Skien har, foruten de som er nevnt over, Becks brasseri & bar 10 prikker, Gulating ølutsalg 9, Coop Prix Åfoss 8, Lundetange­n pub 7, Joker Klovholt 4, Coop Extra Klyve, Kiwi Gulset, Kiwi Frogner, Copp Prix Skotfoss. Bar Glasshjørn­et, og Kiwi Kjørbekkda­len alle 2, mens disse har en prikk: Little India, Ashai restaurant, Moori, Dizzie Pub og Folque Cafe. En del av prikkene skriver seg fra en kontroll av samtlige 38 steder med salgsbevil­ling i kommunen som ble foretatt sist vinter.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? PRIKKER I DAGLIGVARE­BUTIKKER: En rekke dagligvare­butikker har fått prikker, i tillegg til flere utesteder.
FOTO: NTB SCANPIX PRIKKER I DAGLIGVARE­BUTIKKER: En rekke dagligvare­butikker har fått prikker, i tillegg til flere utesteder.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway