Varden

Jobb på 1.000 meter

Det kryr av fjellglade gjester på hotellet om dagen. Nå må Roar Myhre Walmann ved Skinnarbu Nasjonalpa­rkhotell ansette flere.

-

▶ Hotellet troner på 1.000 meters høyde, idyllisk plassert på Skinnarbu i Rjukan.

Det er en fin innfallspo­rt til Hardangerv­idda med milevis av merkede løyper, sommer som vinter. Gaustatopp­en og Fjellvåken er også gode trekkplast­re for besøkende.

Fått en real «makeover»

Etter en «makeover» av hotellet med nyoppusset bar og hotellrom, er hotellet bortimot fullbooket i sommer.

– Vi merker stor forskjell etter vi har pusset opp. Folk vil i fjellet. Rommene begynner å fylle seg opp utover i juli og det er fullt i august og september. Er man litt sent ute mot en helg, er man heldig om man får plass. Det er så moro, forteller Walmann muntert.

Det er flere rom som skulle ha fått nye dusjhjørne­r, men hotelldire­ktøren ble nødt til å sende arbeiderne av gårde for å frigjøre rommene til nye gjester.

– Det er et luksusprob­lem, jeg blir nesten stum og det pleier ikke jeg å vaere, ler Walmann.

Må øke staben

Hotellet har i dag 11 ansatte.

– Vi springer som helter, vi har ventet til siste liten med å ansette flere. Vi regner ikke med mindre gjester utover i sesongen, så nå trenger vi sårt flere ansatte, sier Walmann.

De opplever at flere yngre tar ferien til fjells nå enn før.

Frisk luft og norsk natur frister mange mennesker til å dra på tur. Det kan nok vaere en faktor som også gjør det aktuelt å jobbe i fjellet.

Stor plass

Det er rundt 60-80 gjester hver dag og topper seg i helgene.

Nå må de å øke staben helst med fem nye stillinger til 16 ansatte. De er på let etter en kokk, en renholder, en servitør og en resepsjoni­st.

– Det er gøy å ansette flere. Vi kan huse totalt 250 gjester. Da er vi avhengig av flere i jobb her, presiserer Walmann.

Han er selv utstyrt med skrittelle­r og kan opplyse om at han på en dag kan ha gått over 37.000 skritt ved å bare bevege seg inne på selv hotellet.

– Da kan jeg ikke si jeg har sittet mye stille, ler direktøren som håper å øke teamet raskt. ▶ Hanne Findal

 ?? BEGGE FOTO: SKINNARBU NASJONALPA­RKHOTELL ?? SKINNARBU NASJONALPA­RKHOTELL: Bedriften bruker sosiale medier aktivt for å nå ut til gjester og vise tilbudet de kan friste med.
BEGGE FOTO: SKINNARBU NASJONALPA­RKHOTELL SKINNARBU NASJONALPA­RKHOTELL: Bedriften bruker sosiale medier aktivt for å nå ut til gjester og vise tilbudet de kan friste med.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway