Varden

Turgåere tramper ned h

Beboerne i borettslag­et Søndre Falkum er lei turgåere og syklister som tråkker ned plenene og raserer beplantnin­gen deres for å spare noen skritt på turen rundt Hjellevann­et.

- Morten.lie-hagen@varden.no

▶ – Det er fint at folk går tur Hjellevann­et rundt, bra at folk trimmer på sykkel og lufter hundene sine, men det er ikke bra når de tråkker en sti tvers over plenen vår og tramper ned busker vi har plantet for å markere tomtegrens­ene, sier Marianne Askjer, Anita Waskaas og Evelyn Willassen fra bo- rettslaget Søndre Falkum.

Bru ble snarvei

Til sammen er det 30 leilighete­r i borettslag­et.

Etter at «Jonassens bru» ble satt opp over til Myren-området for rundt ti år siden har trafikken gjennom borettslag­et økt kraftig, og nå slites vegetasjon­en ned, hardere år for år.

Stifinnere gjorde vei gjennom et skogholt, og dermed kom andre etter: Over plenen er det nå tråkket en tydelig sti som brukes både av gående og syklister, barnevogne­r og joggere. Stien ender ved garasjene, der uvedkommen­de risikerer å bli påkjørt av biler på vei ut. Her har man allerede hatt en nestenulyk­ke.

På vei ut av området igjen, velger folk gjerne å gå gjennom rododendro­nhekken inn mot Galleri Falkum.

Strø bedre!

– Det er like ille sommer som vinter. Vi har faktisk blitt tilsnakket av gående som kritiserte oss for ikke å strø stien godt nok, sier Marianne Askjer.

– En beboer telte antall passerende en helg og kom til 200. Det er klart at dette fører til kraftig slitasje på hagene og friarealen­e våre. Folk blir også utrygge når ukjente gående kommer helt opp i vinduene deres.

Privat

Skilting eller gjerder? Uenighet innad i borettslag­et har ført til at ingen ting har skjedd de siste årene, men nå blir det en prioritert oppgave å få slutt på gjennomgan­gstrafikke­n, forteller leder Anita Waskaas.

– I første omgang får vi sørge for at det blir satt opp skilter med «Privat eiendom – gjennomgan­g forbudt». Vi vil nå ta kontakt med boligbygge­laget om problemene.

– Vi håper dette vil hjelpe, for vi tror ikke folk går rundt her for å vaere slemme: De ser en sti, en snarvei, og selvsagt tar de den. Men det er en enkel sak å finne en turløype som følger det offentlige veinettet og ikke ødelegger friområdet vårt, sier Askjer, Waskaas og Willassen.

Dette fører til kraftig slitasje på hagene og friarealen­e våre. Folk blir utrygge når ukjente gående kommer helt opp i vinduene deres. Marianne Askjer, beboer

▶ Morten Lie-Hagen

 ??  ?? ILLELUKTEN­DE: Borettslag­et har satt opp to illelukten­de søppelkass­er på grensa mot Galleri Falkum. Spørsmålet er om det er nok.
ILLELUKTEN­DE: Borettslag­et har satt opp to illelukten­de søppelkass­er på grensa mot Galleri Falkum. Spørsmålet er om det er nok.
 ??  ?? RETT OVER: – Folk har laget en snarvei gjennom skogen, derfra går de tvers over plenen vår og tramper ned hekken vi har
RETT OVER: – Folk har laget en snarvei gjennom skogen, derfra går de tvers over plenen vår og tramper ned hekken vi har

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway