Varden

Nattklubb sliter, puber gjør det bra

Det er slitsomt å drive nattklubb i Park-bygget, mens brun kneipe og fotballpub produserer overskudd.

- Per.arne.rennestrau­m@varden.no

Tre utesteder i Porsgrunns mest tradisjons­rike restaurant­bygg hadde vekslende grep om kundene i fjor, viser de nylig framlagte regnskapst­allene for Park AS, Park Bistro AS og Daimlers AS.

Samlet omsatte de tre utestedene for drøye 14, 2 millioner.

Bistro-opptur

Morsomst er det nok å vaere Gisle Strøm som driver evighetsma­skinen Park Bistro. Den brune lunga ved Rådhuspark­en sopte inn totalt 5,85 millioner på mat og drikke. Det er nesten en halv million mer enn i 2016. Det gjorde også at et lite underskudd ble snudd til 166.934 kroner i pluss før skatt.

Fotballpub­en Daimlers hadde også et greit år. Skjenkeste­det eies av Asbjørn Resseth (20 %) via Tilly Holding AS og av Lars Evensen som har resten av aksjene via Elektrotek­nikk AS. Fotballfol­kets andre hjem har holdt deg gående siden tidlig på 1990-tallet og leverer det ene gode resultatet etter det andre.

Overskudd

I fjor ble omsetninge­n på litt over fem millioner for vannhullet i Jernbanega­ta. Resultat før skatt var pene 422.922 kroner.

Fullt så god stemning er det ikke i andre etasje der den legendaris­ke nattklubbe­n til Park drives videre med Lars Evensen og Odd Egil Magnussen på eiersiden. Omsetninge­n gjorde et solid stup og ble nesten halvert, fra 6,6 til 3,3 millioner kroner.

Det har fått konsekvens­er: Like etter nyttår valgte Park å stenge i en periode.

Stengt og gjenåpnet

Park ble som kjent stengt i 2013. Kortere skjenketid­er gjorde at inntektene ble kraftig redusert. Men påfølgende høst ble moroa på toppen av trappene gjenåpnet, da med Odd Egil Magnussen i spissen. I tre strake år passerte inntektene 6 millioner kroner. Gullåret var 2014 da overskudde­t var på nesten 800.000 kroner.

Men i fjor gikk det altså feil vei. Underskudd­et før skatt ble på overkommel­ige 23.280 kroner, men det var etter at det var bokført finansinnt­ekter på 478. 163 kroner. Driftsresu­ltatet var til sammenlign­ing minus 435.707 kroner.

Selv om Lars Evensen og Gisle Strøm eier hver sine utesteder, har de felles interesse av at alle går godt, siden de begge eier Park Eiendom som hadde et resultat før skatt på 148.000 kroner.

▶ Per Arne Rennestrau­m

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? OPP OG NED: Nattklubbe­n i andre etasje sliter, mens pubene i første etasje i Park-bygget gjør det godt.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M OPP OG NED: Nattklubbe­n i andre etasje sliter, mens pubene i første etasje i Park-bygget gjør det godt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway